2024.04.25, Csütörtök

Szolnokon a hétvége a hipertónia gyógyítása jegyében zajlott

weborvos.hu

2017.11.12. 09:04

Egyszerű recept: sok testmozgás, kevés sóbevitel, ügyelni az elhízásra, szénhidrátból ezért óvatosan fogyasztani.

Hirdetés

Hazánkban mára leggyakoribb baj, amivel egy beteg felkeresi az orvost az a hipertónia, mert több, mint 3 millió ember küzd a magas vérnyomás következményeivel. Ez már önmagában igazolja, milyen fontos a gyógyító szakemberek megfelelő képzése, a megelőzés sulykolása – hangzott el többek között a XIII. Szolnoki Hypertónia Napokon, amelyet péntek-szombaton rendeztek meg a Tisza-parti városban.

A tudományos rendezvényt a Szívügyünk Szolnok Alapítvány, a Magyar Hypertónia Társaság szolnoki decentruma, és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház tudományos bizottsága hívta életre Herczeg Béla főorvos irányításával. A mostani konferencián a hipertónia okozta különböző célszerv károsodások kórfolyamatának láncolatát választották fő témaként az orvoslásban résztvevők.

A magas vérnyomás ellen küzdő szakemberek nevében megfogalmazódott egy egyszerű recept is, amely kellő akaraterővel mindenki számára követhető: sok testmozgás, kevés sóbevitel, ügyelni az elhízásra, szénhidrátból tehát óvatosan fogyasztani. Aki viszont már beteg, a gyógyszereket akkor is tovább kell szednie, ha nem érez semmi rendellenességet. A vérnyomást nekik legalább naponta kétszer kell mérniük, nem sietve, hanem lehetőleg mindig ugyan abban az időpontban.

AktuálisSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megyehipertóniamagas vérnyomás