2024.04.24, Szerda

Átvette a pályázaton nyert felszereléseket a Magyar Terepjárósok a Bajbajutottakért Alapítvány

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.12.22. 14:00

Kedden vette át az alapítvány azt a drónt, amit központi pályázati támogatásból kapott idén. Az alapítvány, a megyei Tisza Mentőcsoport tagjaként, az önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőcsoportok javára kiírt pályázaton szerepelt sikerrel.

Hirdetés

A központi költségvetésben 2017-ben hatszázmillió forint állt rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. A megyéből számos tűzoltó egyesület, és - egyesítve a mentőcsoportokat - a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség pályázott sikerrel. Utóbbi 3 millió 381 ezer forint értékű felszerelésekkel lehetett gazdagabb. 

Az eszközök és felszerelések között egyebek mellett  búvárruha, csónak, áramfejlesztő is szerepelt, és a már említett drón, amelyet Hencz László, az alapítvány vezetője vett át kedden Tatár Páltól, az egyesület vezetőjétől Szolnokon a Csomóponti Művelődési Házban.

A rendezvényen jelen volt Nagy Attila tű. alezrdes, megyei polgári védelmi főfelügyelő, aki megköszönte a mentőcsoport egész éves munkáját. A főfelügyelő szerint eredményes évet zártak az önkéntesek, sikerült a csoport újraminősítése is, és a közös gyakorlatok tovább építették a csapategységet és a tudást. 

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságTisza MentőcsoportMagyar Terepjárósok a Bajbajutottakért Alapítvány