2024.04.16, Kedd

Díjazták a vállalkozót: Kuizs János szerint minden a csapatmunkára épül

szoljon.hu

2017.12.29. 15:30

Rangos hazai elismerésben részesült Kuizs János. A szolnoki székhelyű Borovi Faipari Zrt. vezérigazgatója a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által a Vállalkozók Napján, a Művészetek Palotájában megrendezett eseményen Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől és Demján Sándortól, a VOSZ elnökétől vette át Magyar Gazdaságért díjat.

Hirdetés

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Vállalkozók Napjára eső évzáró-évértékelő gálát, melyen a hagyományoknak megfelelően, a kiemelkedő teljesítmények elismeréséül vehettek át kitüntetéseket vállalkozók.

Magyar Gazdaságért díjat kilencen kaptak, Miniszteri Elismerő Oklevelet egy vállalkozó érdemelt ki. A VOSZ megyei tagszervezetei, illetve további érdekvédelmi szervezetek előterjesztése alapján hatvannyolcan részesültek az Év Vállalkozója Díj kitüntetésben.

– Nagy meglepetés volt számomra és óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy ilyen rangos elismerésben részesültem, részesültünk – szólaltatta meg a szoljon.hu kitüntetése kapcsán Kuizs Jánost.

– Tulajdonképpen ez nem is az én elismerésem, hanem az egész cégé, amely a maga mintegy másfél milliárdos forgalmával nem számít nagynak. Nálunk minden csapatmunkára épül, amelyből egyébiránt nem kis részt valóban a családom vállal magára.

 

 

– A mostani elismerésben elképzelhetően jelentős szerepe volt annak, hogy a Borovi Faipari Zrt. a Jász-Nagykun-Szolnok megyében tevékenykedő kis- és középvállalkozások közül a Közép-magyarországi Régióban, a „Feltörekvő kategóriában” tavaly elnyerte a Pegazus Díjat – vélekedett a cégvezető.

Kuizs János arra is kitért, hogy jövőre huszonöt százalékos állami támogatással új üzemcsarnokot építenek a gyár kapacitásának bővítésére, amely a késztermék-előállítást akár a duplájára is növelheti. A Borovi fő tevékenységi köre a nyílászárógyártás.

A termékpaletta-kínálaton belül néhány éve mertek profilt váltani: a tömörfa-nyílászárók gyártásáról áttértek a dekorajtók gyártására. A társaság ma már Ausztriában, Szerbiában, Romániában és Szlovákiában is jelen van a piacon.

 

A Vállalkozók Napján a budapesti MüPa-ban köszöntötték a minden megyét érintő 2017. Év Vállalkozója Díjban részesülő személyeket is.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Területi Prima Díj-gálát idén szeptember 16-án rendezték meg a Szolnoki Szigligeti Színházban.

Ezen az eseményen hirdették ki a kitüntetetteket. A nagykörűi Bulyáki József pálinkafőző mester, egyéni vállalkozó, valamint a szolnoki C&L Flóra Kft. tulajdonosai, Csipai Csilla és Varjú Ákos viszont a fővárosi nagyrendezvényen vették át az Év Vállalkozója Díjat.

Forrás: szoljon.hu/Mészáros Géza

AktuálisnyílászárógyártásBorovi Faipari Zrt.Magyar Gazdaságért díj