2024.04.18, Csütörtök

Indul a Sportkarácsony Szolnokon

bb1.hu

2017.12.09. 11:35

Folytatódik a nemes kezdeményezés, rászorulókon segítenek a piros-feketék.

Hirdetés

Immár hagyománnyá vált, hogy karácsony közeledtével Szolnok vezető sportegyesületei élelmiszer csomagokkal, programokkal kedveskednek a nagycsaládosoknak, hátrányos helyzetűeknek.

Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub vezetői tizenhárom esztendővel ezelőtt, 2004. december 20-án indították el az első Sportkarácsonyt játszóházzal, sportprogramokkal, koncertekkel. Ez idő alatt több ezer gyermeknek szereztek örömet. Az elmúlt nyolc évben összesen 2400 családnak segítettek, mintegy 12 000 kg élelmiszer került a csomagokba, folytatva a hagyományokat, ebben az évben 300 csomag kerül kiosztásra.

 

A hétszeres magyar bajnok Szolnoki Olaj KK csapata december 22-én, pénteken 15.30-kor a Tiszaligeti Sportcsarnok előtt osztja ki a hátrányos helyzetűeknek az ajándékcsomagokat, a Szolnok megyei vöröskereszt részvételével.

A kosárprogram az utánpótlás számára 9.00 órakor kezdődik és 14.00 óráig tart, amelyen a Szolnok U16-os csapata és két szerb együttes, a NoviSad és a Szpartak Szabadka körmérkőzést vív egymással a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Ezt követően 15.15-kor bajnoki mérkőzésen Szolnoki Olaj KK U20-as csapata a Debreceni EAC hasonló korú gárdájával mérkőzik. Az utánpótlás csapatok összecsapásaira díjtalan lesz a belépés.

Este 18.00 órakor már felnőtt bajnoki mérkőzésre várják a szurkolókat, a listavezető Szolnoki Olaj csapatának az újonc Debreceni EAC lesz a vetélytársa.

Ekkor a Tiszaligeti Sportcsarnok előtt a hagyományoknak megfelelően, forralt borral, teával és szaloncukorral várják a szurkolókat.

Forrás: bb1.hu

AktuálisSzolnokSzolnoki Olaj KKTiszaligeti SportcsarnokSportkarácsony