2024.03.28, Csütörtök

Jász-Nagykun-Szolnok megyében házat ad az állam nászajándékba

nlcafe.hu

2017.12.15. 13:00

A CSOK-ot igénylő házaspároknak egy gyermek vállalása esetén 600 ezer, két gyermeknél 1,43 millió, míg három gyermek vállalásakor már 2,2 millió forintot ad az állam. Ebből a pénzből pedig ebben a régióban már kertes házat lehet vásárolni.

Hirdetés

 

Valószínűleg az elmúlt évek ifjúházas kedvezményei, köztük a CSOK is hozzájárult ahhoz, hogy ma már 66 százalék az esély arra Magyarországon, hogy egy nő 50 éves kora előtt férjhez menjen – legalábbis erre jutott 2016-os adatai alapján a KSH. 2010-ben ugyanennek az esélye csupán 39 százalék volt.

 

Érdekes mellékszál a KSH statisztikájában, hogy míg korábban a tehetősebbnek mondható megyékben – a főváros, Pest megye és a Dunántúl – köttetett a legtöbb házasság, addig mára már Békés, Szabolcs, Borsod, Bács-Kiskun és Szolnok, vagyis az ország északi és keleti megyéiben mondják ki a legtöbb boldogító igent.

 

Válasz.hu szerint azért is ugorhatott meg a házasságkötések száma a fent említett megyékben, mert ezeken a területeken házat ad nászajándékba az állam.

A CSOK-ot igénylő házaspároknak egy gyermek vállalása esetén 600 ezer, két gyermeknél 1,43 millió, míg három gyermek vállalásakor már 2,2 millió forintot ad az állam. Ebből a pénzből pedig ezekben a régiókban már kertes házat lehet vásárolni.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyeHázaspárcsaládi házaknászajándék