2024.04.24, Szerda

Program indult a fiatalok mozgásgazdag életmódjáért Abádszalókon

szoljon.hu

2017.12.12. 11:11

Több száz diák gyűlt össze a Kovács Mihály Általános Iskola aulájában, hétfőn reggel.

Hirdetés

Emlékezetes ünnepi program fogadta a suliba igyekvő gyerekeket: új sporteszközöket adományozott az intézménynek a Magyar Diáksport Szövetség.

Először meggyulladt a második gyertya is az adventi koszorún, majd az iskola énekkara fakadt dalra. Ezután a Magyar Diáksport Szövetség képviseletében, Pignitzkyné Lugos Ilona szólt a gyerekekhez.

Kérte a diákokat, egészséggel és jó kedvvel használják az új sporteszközöket, majd felidézte, hogy milyen emlékek fűzik a Tisza-tó parti kisvároshoz.

Az eszközök átadása nem a megszokott módon történt: díszesen becsomagolt ajándékok várták a közel ötméteres karácsonyfa tövében, hogy valaki kibontsa őket.

A gyerekek mintha csak otthon lettek volna, izgatottan bontogatták az ajándékokat, majd mosolyogva forgatták és adták kézről kézre az új eszközöket, labdákat.

– Örülök az ajándéknak. Szeretek focizni, tesiórán és az edzéseken jó hasznát vesszük majd az új focilabdáknak – mondta honlapunknak a hetedikes Puha Béla és az ötödikes Vona Ferenc.

 

 

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) iskolai programokat indít a hat kevésbé fejlett régióban, melyek célja a testnevelés órai és azon kívüli mozgásos tevékenységek növelése.

Egyik első lépésként a kiválasztott iskolákban különféle sporteszközöket adnak át. Az abádszalóki intézménynek átadott sportszercsomag foci-, kézi- és kosárlabdákat, ugrálóköteleket, futballkapukat, valamint pulzusmérő órákat tartalmazott.

A gyerekek már a második órában birtokba vették és ki is próbálták az új eszközöket.

Az eseményen jelen volt Parázsó Katalin, a Kovács Mihály Általános Iskola igazgatója, Balogh Gyula, a város polgármestere és Sági István, a Karcagi Tankerületi Központ igazgatója is.

Galéria

AktuálisMagyar Diáksport SzövetségTisza-tóAbádszalók mozgásgazdag program