2024.03.28, Csütörtök

Több 100 milliós fejlesztések a tiszafüredi iskolában

http://kossuthaltisk-tfured.sulinet.hu/

2017.12.30. 15:01

Az infrastrukturális fejlesztésre irányuló projekt keretében az épület külső tereinek és szerkezetének felújítására, az épület belső tereinek korszerűsítésére kerül sor.

Hirdetés

Az „Iskola 2020” Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében című, EFOP-4.1.2-17 kódszámú pályázati program keretében a „Kossuth Lajos Gimnázium Kossuth Lajos Általános Iskolájának infrastrukturális fejlesztése” című, EFOP-4.1.2-17-2017-00011 azonosító számú projektjének projektnyitó rendezvényére került sor 2017. december 12. napján.

 

A Karcagi Tankerületi Központ fenntartásában lévő tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium Kossuth Lajos Általános Iskolájának infrastrukturális fejlesztésére, 411 787 153 – Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai költségvetési előirányzatból finanszírozott. A projekt fizikai megvalósítása 2017. október 1-től 2018. december 31-ig tart.

 

A beruházás során korszerűen felszerelt nyelvi labor, a tehetséggondozás és a hátránykompenzáció biztosításához szükséges csoportszobák és foglalkoztató szobákkerülnek kialakításra, a néptánc tanszak indítása érdekében néptáncterem, valamint egy természettudományos szaktanterem kialakítására is sor kerül.  A meglévő tantermek, folyosók új burkolatot kapnak, megújulnak a vizesblokkok, a tornaterem felújítására, nyílászáróinak cseréjére is sor kerül. Az akadálymentesítés érdekében lift épül. Az épület üzemeltetésének költséghatékonyabbá tételét energetikai beruházások: tetőfelújítás, fűtéskorszerűsítés, az elektromos hálózat teljes cseréje, felújítása segíti. A magas színvonalú humánerőforrás munkájának támogatását szolgáló taneszközök, és udvari játékok beszerzése is megvalósul a pályázat keretein belül.

Egy olyan minőségi és befogadó oktatási környezet kerül kialakításra, ahol a tanulók a modern kor elvárásainak megfelelő nevelésben-oktatásban részesülhetnek. A projekt nemcsak a diákok életét befolyásolja pozitívan, de a pedagógusok számára is megteremti a méltányos oktatási feltételeket.

A projektnyitó rendezvényen szép számmal jelentek meg a meghívottak, melynek keretében az iskola Intézményvezetője, Tiszafüred város polgármestere mondott köszöntőt, majd sor került a projekt részletes ismertetésére, kiemelten a fejlesztésre és a várható hatásukra.

A projektről bővebben információt az intézmény honlapján, http://kossuthaltisk-tfured.sulinet.hu/ oldalon olvashatnak.

AktuálisTiszafürediskolafelújítás