2024.04.24, Szerda

Újabb fejlesztés valósult meg Kuncsorbán

kormanyhivatal.hu

2017.12.18. 09:34

A tiszazugi településen már több alkalommal sikeresen pályáztak európai uniós forrásokra, melynek eredményeként felújíthatták közintézményeiket.

Hirdetés

 

 

A Területi- és Településfejlesztési Operatív Program húszmillió forintos támogatásával megújult Kuncsorbán a Szociális Alapellátási Központ. Kuncsorba már korábban is pályázott európai uniós forrásokra, melynek eredményeként felújíthatták közintézményeiket. Eddig megújult az óvoda, az orvosi rendelő, a templom, most pedig az idősek nappali ellátásnak helyet adó épület. Jelenleg is zajlik a művelődési ház felújításának előkészítése, a közbeszerzési eljárásnál tartanak.  Ha, ez befejeződik akkor elmondható, hogy a település több mint hatszáz lakójának komfortérzete a középületek tekintetében egy szintet nőtt.

Az átadó ünnepségen részt vett Dr. Kállai Mária is. A kormánymegbízott elmondta: „Egy társadalom, egy település morális szintjét mutatja, hogyan foglalkozik polgáraival. Itt Kuncsorbán az önkormányzat szívügyének tekinti, hogy a lehetőségekhez mérten segítse az itt élők életminőségének javítását. A fiatalok többsége itt képzeli el jövőjét, amelyet az is mutat, hogy az óvodába 23 kisgyermek jár, ugyanannyi, mint a több lélekszámmal rendelkező szomszédos településen. Van tehát jövője Kuncsorbának, de a társadalmi felelősségvállalás megköveteli, hogy az idősebb generációval is törődni kell.  Ez a fejlesztés is ennek a példája. Mostantól a település 40 idős lakója korszerű körülmények között töltheti el a nap egy részét”-  tette hozzá a kormánymegbízott.

A támogatásból bővült a Szociális Alapszolgáltatási Központ konyhája, amely biztosítja a település szociális étkeztetését, megtörtént az épület akadálymentesítése, valamint az épület energiahatékonysági felújítása is.

AktuálisKuncsorbaSzociális Alapellátási Központ