2024.03.28, Csütörtök

Csaknem 800 millió forintból fejlesztik Törökszentmiklós déli iparterületét

mti

2018.01.11. 10:13

A barnamezős beruházás előkészítése már zajlik, a kivitelezés a tervek szerint a sikeres közbeszerzési eljárások után, 2018 második felében indul és 2020 május végéig tart majd.

Hirdetés

 

A projekttel támogatják a foglalkoztatás-ösztönző gazdaságfejlesztést, illetve segítik a magasabb képzettséggel rendelkezők számára vonzó munkahelyek létrehozását. A vállalkozások számának növekedésével javul a gazdasági aktivitás is. A fejlesztést egyebek mellett indokolja, hogy több raktározási és logisztikai feladatot ellátó cég is jelezte betelepülési szándékát a déli iparterületre, igaz, szerződést eddig még nem kötöttek.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szolnoki ipari parkon kívül csak a törökszentmiklósi iparterület rendelkezik használható iparvágánnyal.

A csaknem 11 hektáros területen egy 1580 négyzetméteres új raktárépület épül, továbbá korszerűsítik a meglévő épületeket, a csaknem 430 négyzetméteres irodaépületet. Az egykori laborépületet több mint 310 négyzetméteres szociális helyiséggé alakítják át és a mintegy 30 négyzetméteres porta is megújul. Emellett korszerűsítik az alapinfrastruktúrát, például a közműveket, és környezeti kármenetesítést is végeznek.

A déli iparterületen több bérlő is működik, a mezőgazdasági gépek gyártásával foglalkozó Claas Hungária Kft., a TDA WOOD Fafeldolgozó Kft., a személyszállítással foglalkozó PSL Hungary Kft. és a White PSL Transz Kft., a vetőmagtároló Taköv Transz Hungária Kft., az egyebek mellett generálkivitelezéssel foglalkozó LIMA-98 Kft., a műtrágya, nitrogénvegyület gyártásával foglalkozó Péti Nitrokomplex Kft., a készételeket gyártó Natural Meat Kft. és gépipari tanácsadó, közvetítő BDO Magyarország Kft.

A cégek összesen átlagosan mintegy száz embert foglalkoztatnak az iparterületen - közölte Szőke András, a déli iparterületet üzemeltető Törökszentmiklósi Térségi Építő Szerelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője.     

 

AktuálisTörökszentmiklósiparterület