2024.04.25, Csütörtök

Fejlesztik a Törteli úti városrészt Szolnokon

mti

2018.01.09. 10:06

A projekt célja többek között a Törteli úton élők életkörülményeinek javítása. 

Hirdetés

Infrastrukturális fejlesztések kezdődtek Szolnokon, a halmozottan hátrányos helyzetű családok által lakott Törteli úti városrészben. A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében 180 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg.

A megyei jogú város önkormányzatának ebben a projektjében a tervek szerint nyolc lakás komplex felújítása és bővítése valósul meg. Az egyszintes, lakatlan, rossz állapotú lakóépületeket azonban lebontják.
A felújítás energiahatékonysági fejlesztéseket - például nyílászárócserét, hőszigetelést -, a tartószerkezeti elemek és a tető felújítását, belső felújítási és átalakítási munkákat, komfortosítást, fürdőszoba kialakítását, kártyás üzemű mérőórák telepítését foglalja magában. Tartalmazza a telken belüli hiányzó közművek kiépítését is. 

A lakóépülethez külön tárolóhelyiséget építenek. Emellett udvar- és tereprendezés történik és kerítést is építenek. A közösségi ház melletti telken parkosított közösségi teret és játszóteret alakítanak ki.

A programban közösségfejlesztő tevékenységekkel, felzárkóztató képzésekkel, szociális munkával és egyéb bűnmegelőzési, egészség-megőrzési és oktatási programokkal segítik elő a környéken élők társadalmi felzárkóztatását.

AktuálisépületfelújításSzolnokTörteli úti városrész