2024.03.28, Csütörtök

Tornatermet adtak át Besenyszögön

mti

2018.01.13. 18:59

Tornateremmel bővült a besenyszögi Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola, a 400 millió forintból megvalósult beruházást pénteken adták át ünnepélyes keretek között.

Hirdetés

 

Az esemény kezdetén Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szentmisét celebrált és megáldotta az új tornatermet.     

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az ünnepségen elmondta: bízik abban, hogy számos testet és lelket is építő csapat- és közösségépítő program valósulhat majd meg a tornateremben. Hiszen a test és lélek egységére van szükség, és  "amikor csapatsportot és közösséget épít az ember, a lelke is kell, hogy erősödjön" - fogalmazott.
A 400 millió forintos beruházás rendkívül gyorsan, mintegy fél év alatt valósult meg. Az államtitkár megköszönte az ezt segítő példaértékű összefogást a fenntartónak, az önkormányzatnak, a kormányhivatalnak és a beruházás megvalósításában résztvevőknek. 
Soltész Miklós gratulált a szolnoki vízilabda-és kosárlabdacsapatok eredményeihez, és reményét fejezte ki, hogy a besenyszögi iskola diákjai közül is hasonlóan tehetséges emberek kerülnek ki, akik "építik a nemzet közösségét". 

Tóth Gábor, a fenntartó Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet igazgatója elmondta: a több mint 1400 négyzetméteres létesítményen belül 900 négyzetméter csak a küzdőtér, de öltözők, szertárak és ezekhez kapcsolódó helyiségek is épültek. A beruházás kivitelezője a szolnoki Qualitat Kft. volt.

 

Balogh Zoltán, Besenyszög független polgármestere elmondta: a korábbi tornaterem már életveszélyes  volt, 2016 nyarán a beázások miatt leszakadt az akkor már használaton kívüli létesítmény álmennyezete. Mivel a szakvélemény felújíthatatlan hibát állapított meg, az önkormányzat saját költéségén az épület lebontása mellett döntött. A polgármester az új tornatermet Besenyszög legnagyobb közösségi színterének nevezte. 

Bene Ildikó, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a sportrendezvényeken túl egyéb kulturális rendezvényeknek is helyet majd a tornaterem. Magyarország kormánya a jövőben is azért kíván dolgozni, hogy hasonló fejlesztésekkel erősítse a vidéki Magyarországot és az oktatási ágazatot - fűzte hozzá.

Kiss Ernőné iskolaigazgató kiemelte, hogy az új létesítmény nemcsak a testnevelésórák helyszíne lesz, hanem a szabadidősporté és kulturális eseményeké is. 

AktuálistornateremBesenyszögChiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola