Hirdetés


Volt dolguk a Szolnok megyei tűzoltóknak szilveszter éjjelén
A kép illusztráció - katasztrofavedelem.hu

Volt dolguk a Szolnok megyei tűzoltóknak szilveszter éjjelén

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.01.02. 16:00

Lakástűzhöz, balesethez és szén-monoxid mérgezés gyanúja miatt is riasztották a megyei tűzoltókat az elmúlt két napban.

Szemét égett, kémény is izzott az év utolsó napján, ami nem múlt el események nélkül, tűzoltói beavatkozások tekintetében.

Lakóépület egyik szobájában keletkezett tűz Fegyverneken, a Deák Ferenc úton az év utolsó napján. A lángokat a törökszentmiklósi és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltók fojtották el. Az épület átvizsgálása közben a rajok egy elhunyt embert találtak az ingatlanban.

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt riasztották a helyi hivatásos tűzoltókat a Pacsirta utca egyik lakóépületéhez Tiszafüreden ugyancsak december 31-én. A tűzoltók műszere kis koncentrációban kimutatta a veszélyes gázt az ingatlan légterében. A mentők öt embert vittek kórházba megfigyelésre. A családnak elsőként egy szabadnapos tűzoltó, Hajnal Zoltán kollégánk segített, aki átszellőztette az épületet és a családról is gondoskodott.

Kizárta magát a lakásából egy család az év első napjának hajnalán Jászberényben, az Üstökös utcában. Miután a biztonsági ablaküveget térkővel sem tudták betörni, a tűzoltóktól kértek segítséget. A jászberényi hivatásos tűzoltók gyorsan és szakszerűen jártak el, befeszítették az ajtót, úgy, hogy az a továbbiakban még használható maradt, így a család végül otthonában köszönthette az új esztendőt.

Árokba csúszott és felborult egy személyautó hétfőn reggel Jászteleken. A kocsiban ketten ültek, mindketten el tudták hagyni a járművet. Az autót a jászberényi hivatásos tűzoltók áramtalanították majd a kerekeire fordították, elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Árokba csapódott és teljesen összeroncsolódott egy autó Szolnok-Szandaszőlősön, a Kertész utcai kereszteződésnél hétfőn délután. A kocsiban egy ember utazott, őt a szolnoki hivatásos tűzoltók szabadították ki a roncsok közül, majd a mentők kórházba vitték. A jármű egy távközlési oszlopot is kidöntött.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság