2024.04.23, Kedd
100 ezer forint jár a 37 szolnoki autót megrongáló nyomravezetéséért
A kép illusztráció

100 ezer forint jár a 37 szolnoki autót megrongáló nyomravezetéséért

police.hu

2018.02.02. 16:30

Az elkövető 37 autó ablaktörlő lapátját törte le, valamint felgyújtott egy reklámzászlót.

Hirdetés

A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást folytat garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen személy 2018. január 27-én 0 óra és 2 óra között Szolnok, Bajcsy Zs. út 6-16. számú társasház mögötti parkolóban álló, valamint a Vasvári Pál úton parkoló autók ablaktörlő lapátjait letörte. Az elkövető összesen 37 darab autót rongált meg ily módon. Az ismeretlen személy továbbá Szolnokon, a Százados út és Sándor Pál út kereszteződésében lévő, használt gépjárműtelep kerítésére rögzített reklámzászlót meggyújtotta, melynek jobb oldali része megégett, ezért használhatatlanná vált.

 

A Szolnok Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve az elkövető személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, illetve bármely rendőri szervnél, vagy hívja a Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Rendőr- főkapitányság központi 0656/501-600-as telefonszámát, vagy a 112-es, 107- es segélyhívószámok valamelyikét, illetve tárcsázza az ingyenesen hívható 0680/555-111  "Telefontanú" zöld számát.

 

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 100.000 forint, azaz százezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr- főkapitányság vezetője fenntartja.

AktuálisSzolnoki Rendőrkapitányság