2024.04.25, Csütörtök

Felújítják a szolnoki Puskás Tivadar utat

szolnok.hu

2018.02.15. 20:30

A közvilágítás modernizálásának köszönhetően megtakarított mintegy 64 millió forintból egy újabb forgalmas út, ezúttal a Puskás Tivadar út burkolata újulhat meg teljes mértékben. A munkálatok nyár elején indulnak – jelentette be csütörtöki, helyszíni sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

Hirdetés

A felújítás érinti a Wágner Gusztáv úti és Bimbó úti lehajtó sávokat is. A páratlan oldalon száznegyvenegy, az út tengelyére merőleges irányú parkolóhelyeket alakítanak ki. A jelenlegi úttest területén, annak szélén, a páros oldalon 2 méter széles kétirányú kerékpárút épül, amely a Városmajor útin keresztül bekapcsolódik a városi kerékpárút hálózatba. A kerékpárút a Puskás Tivadar út végén, a Wágner Gusztáv út és Bimbó út lehajtó sávok közti szigetben folyatatódva érkezik meg a Tallin Városrész Sport és Szabadidő Parkhoz.

A kerékpárút és parkoló létesítése a Puskás Tivadar út társasházainak szeméttárolóit is érinti, hiszen áthelyezik azokat, valamint a felújítással és építéssel érintett járda útcsatlakozások és az áthelyezett szeméttárolókhoz tartozó útcsatlakozások akadálymentesítve lesznek – mondta Szalay Ferenc, megemlítve, hogy néhány éve az út- és járdafelújítási program részeként a Puskás Tivadar út járdáját is felújította az önkormányzat.

AktuálisSzolnokútfelújítás