2024.03.28, Csütörtök

Kadétközpontot terveznek Szolnokra

Szolnok TV

2018.02.16. 12:21

A döntéshozókon múlik, megépül- e a tervezett kadétközpont a megyeszékhelyen. A kiszemelt besenyszögi úti volt polgárvédelmi gyakorlópályán tartották tegnap a Magyar Tartalékosok Szövetségének kihelyezett országos elnökségi ülését.

Hirdetés

Immár 17 éve orientálja katonai pályára az érdeklődő fiatalokat a Magyar Tartalékosok Szövetsége. A szervezet fontos bázisa lehet a jövőben Szolnok, ahol a tegnapi kihelyezett országos elnökségi ülés vendégeit a Besenyszögi útra várták. Az egykori polgárvédelmi gyakorlópályát ma az önkormányzat jóváhagyásával a Szolnoki Magyar had és Gépjárműtechnikai Alapítvány használja, de a jövőben bővülhet a terület funkciója. 

 


"Itt valósulna meg az a kadétközpont ahol az ifjúság hazafias- és honvédelmi nevelése kerülne végrehajtásra gyakorlati foglalkoztatási rendszeren keresztül, illetve a hadköteles felnőttek számára is biztosítanánk lehetőséget élményszerzés céljából, esetleg kedvcsinálás formájában a haza védelmében katonaként... akár tartalékosként, vagy hivatásosként, vagy szerződésesként történő részvételre."- tudta meg a Szolnok TV Boldizsár János Tibortól, a MATASZ megyei elnökétől. 

A Magyar Tartalékosok Szövetsége a nyári honvédelmi táborok mintájára működtetné a területet. 

"Vannak olyan gyakorlati kérdések és gyakorlati ismeretekre lehetőség elsajátítani ami más- úgymond- hát igaz, hogy mi is civil szervezet vagyunk de azért hát a katonás dolgok nálunk erősen dominálnak."- fogalmazott Széles Ernő a MATASZ elnöke. 

A szolnoki bázis a tervek szerint körletekkel felszerelt gyakorlótér maradna. Telepített konténerek szolgálnák ki az érkezőket - hangzott el a Besenyszögi úti létesítményben tartott tájékoztatón.

forrás: Szolnok TV

AktuálisSzolnokKadétközpont