2024.04.18, Csütörtök

Csökkent az influenzások száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében

kormanyhivatal.hu

2018.03.02. 14:30

A megyében az előző héthez képest 26%-kal csökkent az influenzaszerű tünetekkel háziorvoshoz forduló betegek száma. A 100.000 lakosra jutó betegek száma legmagasabb volt a Karcagi Járási Hivatal, legalacsonyabb a Szolnoki Járási Hivatal illetékességi területén.

Hirdetés


A legérintettebb a 15-34 évesek korcsoportja volt (36%), őket követte a 15 éven aluliak (27%) és a 35-59 évesek korcsoportja (28%), az orvoshoz fordulók 9%-a 60 éven felüli volt. Megyénkben az év 8. hetében levett mintákból az Országos Közegészségügyi Intézet laboratóriuma négy esetben Influenza B vírus jelenlétét igazolta.

 

Továbbra is látogatási tilalom van a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon, a Csecsemő- és Gyermekosztályon, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban valamennyi osztályra kiterjedően és a Kátai Gábor Kórházban a Szülészet-nőgyógyászati osztályon (Újszülött részleg), Csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályon, Aneszteziológiai és Intenzív Osztályon, Ápolási osztályon, Krónikus belgyógyászati osztályon.

AktuálisinfluenzaJász-Nagykun-Szolnok megye