2024.04.19, Péntek

Érdemei elismeréséül Érdemjel Kiss Lajos őrnagynak

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.04.23. 16:53

Szent Flórián érdemjellel a munkájukat huzamos időn keresztül kiválóan végző, a közösség elé példaképül állítható személyeket ismernek el.

Hirdetés

Április 24-e Szent Györgynek, a rendőrség védőszentjének, május 4-e pedig Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének a napja.

A Belügyminisztériumban Szent György és Szent Flórián napjához közeledve minden évben köszöntik és elismerik a legkiválóbb munkatársakat. Ezen az ünnepségen kiderült az is, hogy kik lettek az év tűzoltói.

Ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, és a kormány számára a magyar emberek biztonsága az első – hangsúlyozta beszédében Kontrát Károly, államtitkár az ünnepségen. Mint kifejtette, a rendőrök és tűzoltók munkája kiváltja a magyar emberek elismerését, megelégedését. A hivatásosok veszélyes feladatokat vállalnak, de a veszélyt fölülírja a hivatástudat és az elszántság, amivel minden nap hazájukat szolgálják az egyenruhások.

Az ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter Az év rendőre és Az év tűzoltója miniszteri díjakon kívül Bátorságért Érdemjeleket, Szent György-érdemjeleket, illetve Szent Flórián-érdemjeleket adott át, továbbá soron kívüli előléptetéseket, tanácsosi és főtanácsosi címeket, valamint különböző emléktárgyakat adományozott.

 

A belügyminiszter kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából Szent Flórián érdemjelet adományozott Kiss Lajos tű. őrnagynak, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Megyei Főügyeleti Osztály, Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat kiemelt főelőadójának.

Az Őrnagy kivételes képességekkel és irigylésre méltó 22 éves szakmai múlttal rendelkezik. Munkáját kellő alázattal, megfelelő hozzáállással és pontossággal végzi. Mind a beavatkozási - mentő tűzvédelmi területen, mind pedig a hatósági terülten folyamatosan kimagasló teljesítményt nyújt.

1996.12.01. óta dolgozik hivatásos állományban, ahova mint beosztott tűzoltó került felvételre. Munka mellett szerzett főiskolai diplomát a PTE Pollack Mihály Műszaki Főiskolán, majd hamarosan megbízást kapott szolgálatparancsnok-helyettesi beosztás ellátására. 2012. április 1-től a Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálatán lát el szolgálatot.

Számos komolyabb káreset felszámolását vezényelte le tűzoltás-vezetőként, továbbá számos lakástűznél és komolyabb beavatkozást igénylő műszaki mentésnél vezette a mentés irányítását. Irányítói tevékenysége példaértékű, a fiatalabb irányítói beosztásban lévő kollégák, szolgálatparancsnokok elismeréssel beszélnek róla.

Szolgálaton kívül is részt vesz a tűzoltó társadalom életében. Aktív tagja a Kisújszállási Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, továbbá a Megyei Tűzmegelőzési Bizottságnak is.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságSzent Flórián érdemjelKiss Lajos