2024.03.29, Péntek

Közlekedésbiztonsági roadshow Szolnokon

szolnok.hu

2018.04.24. 16:51

A Magyar Autóklub 2006-ban indította el a „Biztonságosan közlekedni egy életúton” elnevezésű országjáró programsorozatát, melynek célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a közlekedés veszélyeire és a szabályok betartásának fontosságára. A roadshow kedden Szolnokra érkezett és péntekig  várja az érdeklődőket a Téglagyári úti Tesco parkolójában.

Hirdetés

A rendőrség kiemelt feladatának tekinti a fiatalabb korosztály biztonságos közlekedésre nevelését, épp ezért a megyei baleset-megelőzési bizottság számos programmal segíti a gyermekek közlekedési felelősségtudatának kiépítését – hangzott el a megnyitón.

Szabó István alpolgármester a közlekedésbiztonság fontosságáról beszélt, megemlítve, hogy Szolnok útjain egyre több a jármű, a kerékpárút-hálózat bővülése miatt pedig a kerékpáros, valamint a fiatalok is egyre nagyobb számban vannak jelen a közlekedésben. Fontos azonban, hogy a közlekedés minden résztvevője tisztában legyen a közlekedés szabályaival.

Április 24-27. között a szervezők elméleti és gyakorlati útmutatókat tartanak a gyerekeknek és felnőtteknek. A kilátogatók interaktív közlekedésbiztonsági oktatásokon is részt vehetnek, kerékpáros ügyességi pályán próbálhatják ki tudásukat, valamint tesztelhetik a biztonsági öv szimulátort. A fiatalok körében az egyik legnépszerűbb a távolságbecslési feladat és a részeg szemüveg, míg a defenzív vezetés elmélet a baleseti vészhelyzetek elkerülésére, megelőzésére készít fel.

AktuálisSzolnokKözlekedésbiztonsági roadshowBiztonságosan közlekedni egy életúton