2024.04.26, Péntek

Megkezdődött a virágosítás Szolnokon

Szolnok TV

2018.04.06. 13:45

A márciusi havazás miatt a virágosítási program még csak pár helyszínen kezdődött meg, de május végére a város érintett részei teljesen virágba borulnak. Az ültetést ebben az évben is a Munka Lehetőség a Jövőért Kft. munkatársai végzik.

Hirdetés

Lila, sárga és bordó árvácskákkal teltek meg a Szentháromság tér virágágyásai. A tavaszt jelző növények már a Kossut téren is láthatók, azonban itt, illetve a város más részein még vannak olyan ágyások, amik virágosításra várnak. 

„Az árvácskáknak most már a vége felé járunk, tehát nagyjából 3 hét múlva az árvácskák kezdenek szépen mutatni. Májusban nagyon sokféle növényt ültetünk ki. Minden konkrét helyszínre a Városüzemeltetési Osztálytól ültetési tervet kapunk. Nyilván ezeket a terveket már korábban megkaptuk, hiszen a növények előállításakor is figyelembe vesszük, hogy hová mit kell ültetni.”- mondta Fodor György a Munkalehetőség a Jövőért Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. 

A Munkalehetőség a Jövőért Kft. növényházában magról, illetve palántákról nevelik azokat a növényeket, amelyek őszig szépítik a várost. A megszokott egynyári virágok és fűfélék mellett idén évelő növények is kerülnek az ágyásokba. A nevelésében és ültetésében majdnem 30 ember vesz részt. 

„Mi végezzük a gyomtalanítást, kapálást, ápolást, öntözést és szükség esetén a növényápolást is.”- tette hozzá Fodor György. 

Ahogy korábban úgy idén is több mint 500 függő ágyásként szolgáló kandeláber edényt is elhelyeznek, amelyekben az eddig jól bevált futó muskátlik lesznek láthatók. Újdonságként pedig a belváros több pontját vas szerkezetes virágoszlopok is színesítik majd. A virágosítási program május végéig tart.

AktuálisSzolnokvirágosításMunka Lehetőség a Jövőért Kft.