2024.04.26, Péntek

Megnyílt a 20. Szolnoki Utazás Kiállítás

szolnok.hu

2018.04.06. 15:34

Két nap alatt több mint 50 kiállító mutatja be turisztikai kínálatát, hagyományait, látnivalóit.

Hirdetés

A megnyitón Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ igazgatója felidézte, hogy 1998-ban Turisztikai Konferenciával és néhány kiállítóval indult a rendezvény, majd a kiállítók száma egyre bővült. 2016-tól az Agóra Tanács térségi települései is csatlakoztak és hagyományaikat, értékeit mutatják be, emelve ezzel a kiállítás színvonalát. Mint mondta, Magyarországon jelenleg Budapesten kívül csak 5 városban rendeznek turisztikai kiállítást, ezek közül a szolnoki az egyik legrangosabb.

 

Szalay Ferenc polgármester a város értékeiről, fellendülő turizmusáról beszélt. Ez utóbbi a város marketing stratégiájának is köszönhető, amely az erősségekre építve újabb turisztikai desztinációk létrehozásával növelné a település vonzerejét. Ezek egyik a RepTár interaktív repülőmúzeum, amelynek híre már jócskán átlépte az ország határait.

 

A jubileumi kiállítás díszvendége Balatonfüred, Magyarország egyik leghíresebb gyógyüdülőhelye és a Balaton-felvidék legszebb városainak egyike. Polgármestere, Bóka István személyesen is jelen volt a megnyitón ahol szólt Balatonfüred és Szolnok kulturális testvérvárosi kapcsolatáról is. A kiállításon megidézik a híres balatonfüredi Romantikus Reformkori Fesztivál hangulatát és a Balaton-felvidéki boros pincék is bemutatkoznak.

Kiemelt ajánlatok:

  • Díszvendég: Balatonfüred
  • Utazási ajánlatok, nyereményutak
  • Tisza-tavi programok
  • Balatoni ajánlatok
  • Vár túrák: Füzér, Visegrád
  • Gyógyüdülő helyek ajánlatai
  • Dél-alföldi ajánlatok
  • Hegyvidéki ajánlatok a Mátrában és Bükkben

Bemutatkozó térségi települések:

Abony, Besenyszög, Fegyvernek, Jánoshida, Jászalsószentgyörgy, kengyel, Kuncsorba, Rákóczifalva, Örményes, Szászberek, Tiszainoka, Tiszakürt, Tiszatenyő, Tiszavárkony, Zagyvarékas.

 

Hild János téri attrakciók:
- színpadi produkciók, előadások, élő mobil telefonos játék
- tájékozódási verseny a GÖRDÖGÖK SE-vel
- sárkányhajó bemutató
- 15 méteres tepertős puliszka készül tiszatenyői módra
- Viva Calabria – Szabados Krisztina utazásszervező, blogger élménybeszámolója

A látogatók között a Mistral Utazási Iroda felajánlását: egy ausztriai 2 fős üdülést, valamint a győri Designholz Boutique Panzió 2 fő részére szóló vendégéjszakáját sorsoljuk ki.

 

A kiállítás kísérő rendezvényei:

A„160 éves Alcsisziget”helytörténeti kiállítás anyaga az Alcsiban és az Alcsiszigeten élők emlékkönyveiből került elő, illetve a megyei levéltár értékes gyűjteménye.  A kiállítás előkészületében és megrendezésében mérhetetlen munkát végzett Kovács Gyuláné dr., valamint egykori vízügyes munkatársa, Békési István. A kiállítás április 20-ig látható.

Bori Viktor jazz zongorista Ceglédről indult, élt, tanult és tanított Hollandiában. Jelenleg Ausztriában koncertezik, a legnagyobb hazai zenészekkel dolgozott együtt, ő szervezte a Bori jazz fesztivált. Péntek este a Cam Bori Trió formációval lép fel.

Április 8-án, vasárnap Helyi Termékek Vására.

 

AktuálisturizmusSzolnokSzolnoki Utazás Kiállítás