2024.04.19, Péntek

Top 5 trendi táska tavaszra

szolnokplaza.hu

2018.04.14. 09:20

Télen a legtöbb ruhánk sötét színű, kék, fekete, szürke, esetleg némi fehér, de a világos színek jellemzően inkább csak a kiegészítőkben jelennek meg. Ehhez igazodik a táskánk színe is. Tavasszal a ruhatárunk meghatározó darabjait leváltjuk, a sötét színeket világosabb, tavaszi színekre cseréljük. Természetes, hogy ehhez szeretnénk igazítani az általunk viselt kiegészítőket is. Ha még nem tettük, akkor érdemes néhány tavaszi darabot beszerezni, ami ruhatárunkhoz és különböző alkalmakhoz is megfelel majd.

Hirdetés

Tote bag

A tote bag tartós, erős anyagból készült táska, amely merev vagy puha falú is, de ma már akár kosár formájú darabokkal is találkozhatunk. Gardróbunk alapdarabja lehet, hiszen egy klasszikus fazon, ami kiválóan kihasználható a hétköznapokban, mivel rengeteg apró tárgyat el tud nyelni, viszont nagyon mutatós, a különlegesebb darabokkal pedig igazán feltűnőek is lehetünk. Ha nagyobb fazont választunk, akkor kényelmesen tudunk bele pakolni. Részesítsük előnyben a jó minőségű, bőr darabokat, de akinek a pénztárcája nem teszi ezt lehetővé nagyon szép bőrhatású vagy textilből készlt darabokat találhat magának.

 

Crossbody bag

Azoknak ajánlott, akik szeretik, ha szabadon van a kezük. A crossbody bag táskákat a vállon keresztbe vetve kell hordani, így mindkét kezünk szabadon marad. Kisgyermekes anyukáknak nagyon praktikus. Méretét tekintve mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelőt, a kisebb, alkalmi daraboktól a nagyobb táskákon át egészen a legnagyobb darabig. Minél nagyobb méretű táskát választunk, annál inkább figyeljünk oda arra, hogy a pántja legyen elég széles ahhoz, hogyha több dolgot pakolunk bele, akkor ne vágjon be a bőrünkbe.

 

 

Kézi táska

A kézi táska első sorban azoknak ajánlott, akik sokat járnak autóval, és inkább kézben fogják a táskájukat. A legtöbb kézi táska nincs ellátva hosszú pánttal, ezért ezeket csak kézben tudjuk fogni. Vásárlás előtt azt is érdemes átgondolni, hogy mit fogunk belepakolni, hiszen minél több kelléket hordunk magunknál, annál nehezebb a táska, nem biztos, hogy hosszútávon kényelmes lesz kézben cipelni.

 

Hátizsák

A legkényelmesebb és legpraktikusabb táska típus. Szerencsére már egy ideje a fashion vonalon is megtaláljuk, ráadásul egyre szélesebb a választék ebből a modellből is, így aztán bárki találhat ízlésének és stílusának megfelelő darabot. A legtöbb magyar tervező kínálatában szintén megtaláljuk, és ezeknél sokszor mi magunk választhatjuk ki a méretet, az anyagot és a színt is, így válik maximálisan személyre szabottá az új kedvenc. Aki viszont nem szeretne komolyabb összeget áldozni rá, annak a fast fashion vonalon érdemes szétnéznie.

 

 

City bag

A city bag elsősorban a business look vagy smart casual, tehát az elegánsabb, üzleti viselet kiegészítője lesz. Merev falú, formálisabb táska, melyet leginkább klasszikus színekben találunk meg az üzletek polcain. Így fekete, fehér, bézs, púderszín vagy szürke darabokra lelehetünk, de néhány bátrabb márka kínálatában megjelennek a visszafogott, egyszerű minták is.

Aktuálistavasztáska