2024.04.24, Szerda
Szent István napi programok Szolnokon

Szent István napi programok Szolnokon

Szolnok város hivatalos oldala facebook

2018.08.15. 10:01

A hagyományokhoz hűen ezen a napon – több helyszínen – sokszínű programmal készülnek a szervezők. 

Hirdetés

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezésében idén is megrendezésre kerül augusztus 20-án a Szent István-napi ünnepség.
A Táncsics Mihály út végén 9 órától népi játszótérrel, gyermekfoglalkoztatóval, népi sportjátékokkal, majd 11 órától a Kolompos Együttes gyermekműsorával várják a kicsiket.
Az ünnepi szentmise 12 órakor kezdődik a Vártemplomban.
A nagyszínpadon 15 órától láthatják a Tatrospart néptánc együttest, akik 2017-ben a Fölszállott a páva tehetségkutató Közönségdíját nyerték el, a Silver Blue gitárduót és a Szilver tánccsoportot.
17.15-kor vízi parádé a Tiszán – sárkányhajókkal, kajakokkal, kenukkal, valamint újrahasznosítható anyagokból készülő tutajokkal a környezetvédelem jegyében. 
18 órától az ünnepi rendezvényen ismét részt vesznek a Szolnokon települő katonai alakulatok. Az idei augusztus 20-ai Légiparádé témája szorosan kapcsolódik a szolnoki ejtőernyős VB-hez. A VB-n résztvevő nemzetek képviselői ejtőernyős ugrást hajtanak végre Tisza-partjára, magukhoz erősítve saját nemzeti zászlójukat. Természetesen nem maradhat el a szokásos harcászati bemutató sem, melynek során egy fiktív rajtaütést hajtanak végre a katonák földön, vízen, levegőben. Emellett bemutatásra kerülnek a Mi-17 helikopter, valamint a ZLIN típusú repülőgép műrepülő képességei is.
19.00-kor érkezik meg a Kárpát-medence kenyere. A hagyományokhoz hűen a szentelt kenyeret szétosztják a kilátogató vendégek között.
20.30 órakor Détár Enikő műsorát láthatják, valamint a kishajók fáklyás felvonulását a Tiszán.
A tűzijátékot Szalay Ferenc polgármester úr köszöntője előzi meg. 
Az esti jó hangulatról az ODEION zenekar gondoskodik, akik LGT emlékműsorral készültek a szolnoki közönség számára – olyan slágerek is felcsendülnek, mint az "Ő még csak most 14", az "Embertelen dal", vagy a "Ringasd el magad".
A Sóház úton és a Tiszaparti sétányon egész nap 90 kézműves, kereskedő, valamint vendéglátó várja a kilátogatókat.

 

AktuálisSzolnokaugusztus 20.Szent István napja