2024.03.28, Csütörtök

„Szakmák Világa” - pályaválasztási kiállítás

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2018.10.16. 11:53

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal október 16-17-én Szolnokon ismét pályaválasztási kiállítást rendez. A program célja, hogy a kérdéssel kapcsolatos információk és a munkaerő-piaci igények között minél nagyobb összhang alakuljon ki, mely elengedhetetlen feltétele a sikeres pályaválasztásnak, illetve munkába állásnak.

Hirdetés

A kormányhivatal a program megszervezésével arra törekszik, hogy a fiatalok munkaerőpiacra történő belépése előtt hasznosítható információkra tegyenek szert életpályájuk megtervezéséhez, munkához jutásukhoz.

A kiállító iskolák a mai kor igényeihez igazodva, az általuk oktatott szakmákat, nem tájékoztató anyagok, szórólapok segítségével ismertetik meg, hanem interaktív, látványos gyakorlati bemutatókon keresztül (pl. virágkötészeti, fodrász, kozmetikus, pincér, szakács, pék) népszerűsítik az általuk oktatott szakmákat. A rendezvény szakmai programját kulturális műsorok, szakmabemutatók, pályaorientációs tanácsadás színesíti.

Széchenyi Gimnázium sportcsarnokában kedden és szerdán tekinthetik meg a pályaválasztás és a pályamódosítás előtt állók a szakmai kínálatot.

November 13-án Tiszafüred ad otthont a vidéki rendezvénynek, ott a Bán Zsigmond Általános Iskolába várják az érdeklődőket.

 

AktuálisSzolnokTiszafüredJász-Nagykun-Szolnok Megyei KormányhivatalPályaválasztási Kiállítás