2024.04.19, Péntek

Végleg bezár a Heineken martfűi gyára

mti

2018.10.16. 11:33

A munkavállalóknak Sopronban kínál álláslehetőséget a vállalat.

Hirdetés

A soproni fejlesztést a gyártás rugalmasságának biztosítása és energiatakarékossági szempontok is indokolják. A Heineken Hungária korábban, hatmillió eurós befektetéssel, sikeresen szervezte egy centrumba a teljes hazai sörgyártását. Ezt követi most a logisztikai bázis központosítása a Sopronban működő gyár közelében.     

A vállalat számít minden egyes munkavállalójának szakmai tapasztalatára és munkájára, ezért az a 16 munkavállaló, akik eddig a cég martfűi logisztikai telephelyén dolgoztak, nemcsak lehetőséget, de támogatást is kapnak, hogy - amennyiben kívánják - a soproni telephelyen folytassák munkájukat.     

A Heineken Hungária feladatának tekinti azt is, hogy a sörgyár korábbi területe Martfű és a térség számára a lehető legjobban hasznosuljon, ezért fordult a Nemzeti Befektetési Ügynökséghez, amely kész együttműködni, így hamarosan megkezdődnek az egyeztetések.     

 

Papp Antal, Martfű polgármestere elmondta: tájékoztatták a gyár végleges, december 31-i megszűnéséről, emiatt a város a jövőben körülbelül százmillió forint iparűzési adóbevételtől esik el.     

A társaság márciusban közölte, hogy kétmilliárd forint saját forrásból harminc százalékkal bővíti kapacitását, emellett optimalizálja gyártását soproni gyárában. A beruházással a mintegy 250 embert foglalkoztató üzemben csaknem negyven új munkahely jön létre, és éves szinten mintegy 400 ezer hektoliterrel több sört fognak gyártani. A kapacitásbővítéssel nem kerül majd több sör a piacra, mert az nagyságrendileg kiváltja majd a közeljövőben Martfűn megszűnő gyártást.    

AktuálisMartfűHeineken Hungária Zrt.