2024.03.29, Péntek

Átadták a Törökszentmiklósi tanuszodát

torokszentmiklos.hu

2018.12.16. 10:25

Az uszoda névadója Horváth András elkötelezett testnevelője volt a városnak, akinek életútját és fényképét az uszoda belső falán örökítették meg.

Hirdetés

December 6-án ünnepélyes keretek között avatták fel a Horváth András tanuszodát, melynek építtetője és üzemeltetője a Nemzeti Sportközpont. A kivitelezés teljes költsége 412.397.664 Ft-ba került. A tanuszoda létrejöttéhez az önkormányzat a telek vásárlásával, közművesítésével, a parkoló és a kerítés építésével közel 60 millió Ft-tal járult hozzá.

Az avató ünnepséget olimpikonjaink közül Darnyi Tamás úszó és Dala Tamás vízilabdázó is megtisztelte. A Bethlen Gábor Református Általános Iskola növendékeinek házi áldását követően Szabó József lelkész megáldotta, Bordás Péter esperes megszentelte az uszoda épületét. Az épületet Sárfalvi Péter a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős államtitkár helyettes, Boldog István országgyűlési képviselő, Fehér Petra JNSZ Megyei Közgyűlés alelnöke, Markót Imre polgármester adták  át a járás gyermekei és később majd a felnőttei számára.  Ezt követően a Hunyadi Mátyás Ált. Iskola diákjai birtokba is vették a tanmedencéket, melyek reméljük, sokáig szolgálják majd a járásban élők egészségét.

 

Galéria

AktuálisTörökszentmiklóstanuszoda