2024.04.23, Kedd
83 sikeres vízi mentés az elmúlt három évben és nulla halálos vízi baleset a Tisza tavon
police.hu

83 sikeres vízi mentés az elmúlt három évben és nulla halálos vízi baleset a Tisza tavon

Piroska Miklós facebook

2019.02.16. 11:08

Hogy ez utóbbi szám így is maradjon és a Tisza-tónál a vízi sportok szerelmesei, a horgászok, a tó partján pihenni vágyók, hajóval közlekedők biztonságos feltételek mellett tölthessék pihenésüket fontos a szabályozott jogi keretek megteremtése.

Hirdetés

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság tapasztalatai alapján ugyanis nem könnyű összeegyeztetni a "dinamikusan" és "kevésbé dinamikusan" közlekedő hajósok, a vízi sportokat végzők, és a nyugodt pihenésre vágyók, ne adj' isten kapásra várók céljait és érdekeit.

Szakmai egyeztetésen keresték a megoldást a Tisza-tó vízi közlekedési rendjének megváltoztatására. Szóba került a nyílt vízi sportpályák kijelölése, a Tisza-tavi viharjelző rendszer meglévő öt állomásának újabb hárommal történő bővítésének lehetősége, valamint beszéltek a szabályozáshoz szükséges új jogszabályi környezet kialakításáról és a helyi vízi turisztikai szolgáltatók bevonásáról is. 
Érezhető volt, hogy a Tisza-tó sikeres működtetésében és hosszútávú fenntartásában érdekelt és abban közreműködő állami szervezetek képviselői és a jelenlévő szakemberek gondolkodásában és álláspontjában nem voltak jelentős különbségek.

 

AktuálisTisza-tóTiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság