2024.04.19, Péntek
Szolnokon is fejleszti utastájékoztatási rendszertét a MÁV
A kép illusztráció - iho.hu

Szolnokon is fejleszti utastájékoztatási rendszertét a MÁV

mti

2019.02.14. 12:22

Az eddigi utastájékoztató rendszert kiegészítő új berendezések rendkívüli események esetén az utasok bővebb és folyamatos vizuális tájékoztatását szolgálják, ezeken áttekinthetőbben jelennek meg az információk a menetrendi változásokról és az esetleges hosszabb menetidőkről. Normál üzemben, alapbeállításként a monitorok a vonatok indulási idejét és vágányát mutatják.

Hirdetés

Három nagy méretű, ipari üzemre alkalmas, "vandálbiztos" LCD-monitor segíti az utasok tájékoztatását a budapesti Déli pályaudvaron - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

A monitorok jelenleg tesztüzemben működnek, az induló vonatok összesítő információit jelenítik meg, de február 26-tól már a váratlan vasúti eseményekről szóló tájékoztatók kijelzésére is alkalmasak lesznek. 

 

Várhatóan - 2-3 hónapon belül - ugyanilyen utastájékoztatási monitorokat telepítenek a Nyugati pályaudvarra, valamint a Zugló és a Kőbánya-alsó megállóhelyre.

A közeljövő tervei között szerepel a Keleti pályaudvaron lévő nagy utastájékoztató táblák cseréje korszerűbb, színes LED-falakra. 

A vasúttársaság Szolnok, Vecsés, Monor és Pilis állomáson is fejleszti az utastájékoztatási rendszert, és utasinformációs pontok kialakítására is számítani lehet.

AktuálisSzolnokMÁVutastájékoztatás