2024.04.19, Péntek
Téli sportokban is jók a Jász-Nagykun-Szolnok megyei tűzoltók

Téli sportokban is jók a Jász-Nagykun-Szolnok megyei tűzoltók

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2019.02.15. 14:19

Már évek óta hagyomány, hogy télen Kékestetőn összegyűlik több mint száz tűzoltó, hogy síelésben és terepfutásban mérjék meg magukat. Így történt ez idén február 7-én is: az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyönyörű, verőfényes időben tartotta meg a 2019. évi Tűzoltó Si- és Téli Terepfutó Versenyt.

Hirdetés

Az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn több mint százan jelentek meg, az egész napos versenyre az ország minden tájáról érkeztek tűzoltók. Sokan családtagjaikkal együtt jöttek. A rendezvény fő célja az volt, hogy a téli sportokért rajongó tűzoltók szervezett körülmények között, mégis kötetlenül adhassanak számot sítudásukról és terepfutó képességükről.

A résztvevők szabad síeléssel indíthatták a napot, délelőtt tíz órakor pedig már rajthoz is állhattak a futók: egy rövid technikai értekezlet után először hét női versenyző, majd huszonegy férfi terepfutó vágott neki a kékestetői futókörnek, nem könnyű pályán. A vállalkozó szellemű hölgyek a gyönyörű természeti környezetben háromezer métert futottak, a férfiak pedig egy hatezer méteres távot teljesítettek, több mint háromszáz méter szintkülönbséggel. A pálya erdőben, csúszós útszakaszon és több centiméteres hóban vezetett keresztül.

A tűzoltók sí- és snowboardversenye délután fél kettőkor kezdődött. A verseny egy négyszáz méteres pályán, műlesiklás stílusban zajlott, a dobogóra pedig a legjobb időt teljesítő versenyzők állhattak fel.

Habár Jász-Nagykun-Szolnok megye síkságon fekszik, ez nem jelenti azt, hogy a téli, hegyi sportágakban ne lennének jók a megyei tűzoltók. Ezt be is bizonyították: Csillik Annamária tű. zászlós terepfutásban második helyen végzett, míg Baukó Péter tű. őrnagy futásban bronzérmet, síelésben pedig ezüstérmet szerzett. Mivel az őrnagy snowboardban is elindult, így megkapta a nap legaktívabb versenyzőjének járó különdíjat, amelyet a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület ajánlott fel. 

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságTűzoltó Si- és Téli Terepfutó Verseny