2024.04.26, Péntek
Ismét pezsdül a nyaralók piaca
A kép illusztráció - horgaszszallaskereso.hu

Ismét pezsdül a nyaralók piaca

OTP Ingatlanpont

2019.03.21. 10:09

Tavasszal hagyományosan felélénkül a kereslet az üdülők, vízparti lakások iránt, a vásárlók már a nyaralás gondolatával böngésznek az eladó ingatlanok között. A nagy népszerűségnek örvendő Balaton és Velencei-tó mellett az utóbbi időben a Tisza-tó is egyre népszerűbb.

Hirdetés

A megváltozott vásárlói igényeknek és az emelkedő vásárlóerőnek is köszönhetően a nyaralópiac is átalakulóban van. Míg évtizedekig a kisebb kertes házak, akár könnyűszerkezetes épületek voltak a nyaralópiac slágerei, addig mára a tendencia változni látszik. Ma már nem mindenki vágyik a fűnyírásra, az évenkénti karbantartásra és az időről-időre felbukkanó hibák kijavítására. Főleg úgy, hogy a legszerencsésebb nyaralótulajdonosok sem töltenek 2-3 hónapnál többet üdüléssel, így az épület az év háromnegyedében üres. Egyre többen választják azt a kényelmet, amelyet egy többszintes, újépítésű társasház lakása adhat. A befektetők is felismerték az igényt, főleg a Balaton déli partján szaporodnak gombamód az ehhez hasonló épületek. A kényelem ára azonban magas, nem ritka a budapesti újépítésű lakások átlagárát is meghaladó, 1 millió forintos négyzetméterár sem, a vásárlók 80 százalék pedig befektetési céllal is vásárol. A déli parton Siófok, Zamárdi és Balatonlelle a legnépszerűbb, de Keresztúron, Berényben, Szentgyörgyön, és az árait tekintve már eddig is középkategóriás Máriafürdőn látványosan beindult a piac.

 

A Tisza-tó remek alternatívája lehet mind a Balatonnak, mind a Velencei-tónak, sőt a horgászoknak és a természet szerelemeseinek még előnyösebb is lehet. Poroszló és Tiszafüred rohamosan fejlődik, egyre több a szolgáltatás, javul az infrastruktúra is, miközben az ingatlanárak még mindig jóval alacsonyabbak: Balatonlelle 475 ezer forintos átlag négyzetméterárának alig negyedébe, átlagosan 104 ezer forintba kerül Tiszafüreden egy négyzetméter. Titkos tipp lehet Abádszalók, ahol nem csak a tóparton, hanem a termálfürdőben is élvezhető – akár egész évben – a víz közelsége.

AktuálisTisza-tónyaraló