2024.04.16, Kedd
Még az idén elkészül a Máv Strand

Még az idén elkészül a Máv Strand

szolnok.hu

2019.04.12. 12:56

Közel felénél tart a Véső úti Strand felújítása, csütörtökön Szalay Ferenc polgármester és Bagdi Sándorné, a terület önkormányzati képviselője tájékozódott a beruházás jelenlegi állásáról, amely a Véső Úti Sporttelep felújításával együtt gyakorlatilag egy városrész újjászületését jelenti.

Hirdetés

Részben új, részben felújított épületekkel és egyéb létesítményekkel újul meg a régi strand területe másfélmilliárd forintból a Modern Városok Programnak köszönhetően – mondta el Szalay Ferenc polgármester. Új öltöző épül, a meglévő gyermek- és melegvizes medencék megújulnak, a régi úszómedence átalakításával és felújításával egy 50 méteres úszómedencét és pancsolómedencét alakítanak ki, illetve megtörténik a sportszálló felújítása. A teljes alapinfrastruktúra (ivóvíz- és szennyvízhálózat, termálvíz és hidegvízhálózat) átépítése mellett egy új kút létesül, és újjáépül szivattyúház.

A munkaterület átadására 2018. október 8-án történt meg, a befejezés 2019 szeptemberére várható. A kivitelezési munkák folyamatosan zajlanak, jelenleg a készültségi szint közel 40%-os. A felépítmények kivitelezése a medencék rekonstrukciójával párhuzamosan halad, mindeközben zajlik a szükséges közművek kiépítése. Az élményelemek közül a csúszda építése folyamatban van és megkezdődött a medencék ellátását szolgáló új kút fúrása is - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az elmúlt évtizedek legjelentősebb fejlesztése zajlik a városrészben – hangsúlyozta Bagdi Sándorné -, hiszen 4,5 milliárd forintból újjáépül a strand, a sporttelep, parkolót alakítanak ki, és megújulnak a jövőben az odavezető utak is. A létesítmények megközelítését egy buszjárat is megkönnyíti majd.

AktuálisSzolnokMÁV Strand