2024.03.29, Péntek
Újabb beruházás valósul meg a szolnoki McHale-nél
Szalay Ferenc facebook

Újabb beruházás valósul meg a szolnoki McHale-nél

szolnok.hu

2019.05.20. 12:44

Az ír családi vállalkozás szolnoki gyáregységében hamarosan megkezdődik annak a festőüzemnek az építése, mely új- a korábbinál fejlettebb- technológiát alkalmazva növeli a cég hatékonyságát.

Hirdetés

A csaknem 300 dolgozót alkalmazó gyáregység ír tulajdonosa az elmúlt 15 esztendőben 12 ezer négyzetméternyi gyárterületet újított fel és közel ugyanennyit épített, épít a közeljövőben. A legfrissebb beruházás az eddigi legnagyobb a szolnoki üzem történetében: a leendő üzemrészben egy vegyi előkezelő sor, egy alapozó festőegység, égető kemence és egy komplett porfestő részleg kap majd helyet, mondta Kiss Tamás ügyvezető igazgató 

 

"A modulokat automata anyagtovábbító rendszer köti össze és az egész berendezést, üzemet Siemens vezérlőrendszer koordinálja. Azt lehet mondani ha megvalósul ez a beruházás, a jelen korban elérhető legjobb technológiával fogunk rendelkezni." 

 

A szolnoki MEZŐGÉP hajdani gyáregységére települt üzem a térség mezőgazdasági gépgyártásának hagyományát örökítette át. Hangsúlyozta dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő: 

"Hiszen Szolnok büszkesége volt hosszú-hosszú éveken keresztül a mezőgazdasági gépgyártás és nagyon nagy megbecsüléssel köszönjük azt, hogy a McHale család is úgy gondolta, hogy ez érdemes a folytatásra, érdemes arra a haladásra ami jellemzi ezt a céget." 

 

A beruházással a tulajdonos Szolnoknak is bizalmat szavaz, hangsúlyozta Szalay Ferenc polgármester, aki a megyeszékhely növekvő súlyát méltatta a gazdaság tükrében. 

"A magyar gazdaság Európa egyik leggyorsabban, legdinamikusabban fejlődő gazdaságává nőtte ki magát, a szolnoki is. A szolnoki gazdaság 2010 óta hozzávetőleg 3 milliárd forinttal több adót termel meg a városnak. A tavalyi évben 500 millió forinttal több adóbevétele érkezett Szolnok városának mint tervezett." 

 

A festőüzem alapkövét az ünnepséget követően helyezték el a leendő csarnok szélén. A beruházás, melynek költségét kizárólag az itt megtermelt haszonból fedezik, nem csupán technológiai előrelépést jelent, de energiahatékonyabb is lesz mint elődje, nem beszélve a károsanyag kibocsájtásról, mely az új eljárással gyakorlatilag nullára csökken a jövőben.

AktuálisMcHale Hungary Kft.Szolnok