2024.04.16, Kedd
Meleg ételt kapnak a rászoruló gyerekek Szolnokon
szolnok.hu

Meleg ételt kapnak a rászoruló gyerekek Szolnokon

szolnok.hu

2019.07.19. 21:00

Egészen augusztus 30-ig biztosítja Szolnok város önkormányzata a meleg ebédet a rászoruló családok gyermekeinek – jelentette be július 9-én, keddi sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

Hirdetés

Az ételt az arra jogosultak 5 osztóhelyről tudják elvinni az értesítésben megjelölt időpontban.

Arról, hogy melyik napokon, milyen időpontban és melyik osztóhelyen vehetik át az ételt, az étkezés megkezdése előtti héten minden érintett megkapta az értesítést.

A kötelező nyári szünidei gyermekétkeztetést a 660 jogosultból 329 hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek családja igényelte – mondta a város polgármestere.

Az ételt a Fiumei úti Általános Iskola konyhájában, a Zöld Ház aulájában (Karczag L. út 2.), a Liget Úti Általános Iskolában, a Szent Tamás Görögkatolikus Iskolában, valamint a Szandaszőlősi Általános Iskola konyhájában vehetik át az érintettek.

- Ha valaki jogosult a központi jogszabály által szabályozott szünidei gyermekétkeztetésre és a gyermek igénybe veszi a nyári napközit, akkor az ételt a napköziben biztosítja neki az önkormányzat helyben fogyasztással- tette hozzá Kormosné Szombati Márta önkormányzati képviselő.

A bölcsődés korú gyermekek ételét az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság készíti és az előző 5 osztóhely valamelyikén vehetik át az érintettek az értesítésben foglaltak szerint.

Aktuálismeleg ételrászoruló gyerekekSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megye