2024.04.24, Szerda
Egy tonna lisztből készült a Kárpát-medence kenyere Szolnokon

Egy tonna lisztből készült a Kárpát-medence kenyere Szolnokon

szolnok.hu

2019.08.21. 15:37

Idén nem egy óriáscipó, hanem öt, egyenként csaknem 70-100 kilogrammos kenyér sült. Ez az öt kenyér szimbolizálja Magyarországot és a programban résztvevő Kárpátalját, Felvidéket, Erdélyt és Vajdaságot.

Hirdetés

A Magyarok kenyere program felajánlásával egy tonna lisztből készült Szolnokon a Kárpát-medence kenyere, amelyet idén is szétosztanak az ünnepelők között.A kenyérsütés ugyan nem volt nyilvános, délután - amikor szekéren szállították a Tiszai hajósok terén felállított nagyszínpadhoz a kenyereket - már bárki csatlakozhatott a zenés-táncos menethez. A kenyérszentelést ünnepi műsor követte, majd szétosztották a Kárpát-medence kenyerét az ünnepelők között. "Testvérkenyeret" küldenek Komáromba, Zentára, Beregszászra és Kolozsvárra.

Szolnokon délelőtt ünnepi szentmisét tartottak a Belvárosi Templomban. A Tiszai hajósok terén népi játszótérrel, gyermekműsorral várták a szervezők a kisebbeket, egész nap tartott a kirakodó- és kézműves vásár. A kenyérszentelés után a Republic adott koncertet. A Tisza-parton többek között légi parádé, este fáklyás felvonulás, majd tűzijáték színesítette a programot. 

AktuálisSzolnokaugusztus 20.