2024.04.19, Péntek
SM adománybolt nyílt Szolnokon - várják a rászorulókat és az adományozókat is!
szolnok.hu

SM adománybolt nyílt Szolnokon - várják a rászorulókat és az adományozókat is!

szolnok.hu

2019.08.26. 22:00

Az ország több települése után Szolnokon is megnyílt ez első adománybolt, melynek egy Várkonyi téri üzlethelyiség ad otthont. A csütörtöki megnyitón Szalay Ferenc polgármester is méltatta a nemes kezdeményezés fontosságát.

Hirdetés

A Sclerosis Multiplexes Betegek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete a Békés Megyei SM Egyesület mintájára hívta létre azadományboltot. Tekintettel arra, hogy adományozással és a nehezebb sorsú emberek segítésével évek óta foglalkoznak, úgy gondoltuk, hogy a fenti egyesület mintaprojektjét meg kell valósítani Szolnokon is. – mondta el Furcsa Józsefné, az egyesület vezetője, aki kiemelte: a mintaprojekt nem csak a lakosság számára hasznos, hanem az egyesület munkatársainknak is lehetőséget nyújt az alkalmazásuk tovább folytatására. Amennyiben az adományozásból esetleg bevétele származik az egyesületnek, azt az SM-es emberek életminőségének javítására fordíthatják.

Példaértékű az egyesület tevékenysége, amellyel betegséggel küzdő sorstársaik életét szeretnék könnyebbé tenni. Az adománybolt megnyitásával még ez is felülmúlják, hiszen így további rászorulóknak segítenek a kedvező árú termékek megvásárlásának lehetőségével. Munkájukat azzal szeretnénk segíteni, hogy egymillió forinttal támogatja működésüket önkormányzatunk – jelentette be Szalay Ferenc polgármester.

A megnyitón elhangzott: az adománybolt központi gondolata és célja a segítés. A rendszer és a bolthálózat működésnek lényege: az adományozók - magánszemélyek vagy cégek - ingyen behozzák és felajánlják megunt, már nem használt, de mások számára még értéket képviselő használati tárgyaikat (tartós élelmiszertől kezdve, ruhanemű, könyv, játékok stb…), melyeket az üzlet vevőköre kedvező áron, valós érték alatt vásárolhat meg. Az adománybolt egy olyan közösségi tér, ahol a bejövő is kimenő áruk logisztikája valósul meg: az adományokat fogadják, szállítják, raktározzák, tisztítják, majd a boltban értékesítik.

A bevételből tartják fenn a hálózat működését, biztosítanak olcsó vásárlási lehetőséget a rászorulóknak, miközben a munkaerőpiacról kiszorulókat foglalkoztatnak és az újrahasznosítással óvják környezetüket a felhalmozódó hulladéktól.

A legnagyobb adományozó jelenleg a Humanum Salma Humanitárius Alapítvány, amely a jelenlegi bolt berendezését, és a termékek legnagyobb részét biztosította. Salma Ferenc, az alapítvány vezetője is megjelent az ünnepélyes megnyitón.

Az üzlet a Várkonyi tér 20. szám alatt található.

AktuálisadományboltSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megyeSclerosis Multiplex