2024.03.28, Csütörtök
Ötcsillagos hotellel gazdagodik Szolnok - videó
iSzolnok

Ötcsillagos hotellel gazdagodik Szolnok - videó

iSzolnok, magyarepitok.hu

2020.01.10. 10:56

120 szobás szállodát építenek a víz mellett, a látványterveket videón mutatják be.

Hirdetés

Eddig nem volt Szolnokban ötcsillagos hotel, most a megyeszékhelyen hamarosan elrajtolhat az építkezés egy projekten, ami orvosolja ezt a hiányt. A polgármester Facebook-bejelentése  és az iSzolnok portál információi szerint a vizisporttelep mellett építik fel a turisztikai beruházást.

 

 

Az összesen 120 szobásra tervezett hotel a most bemutatott látványtervek alapján háromszintes, több tömbből álló, hullámos homlokzatú komplexum lesz. A projektet már hivatalosan is bejelentette a lakosságnak a polgármester egy konzultáción, a beruházó csoport és maga a szálloda neve egyelőre nem ismert.

 

Nagyot lép előre Szolnok

Szolnokon jelenleg számos nagyberuházás zajlik. Tavaly szeptemberben elrajtolt tiszaligeti termálfürdő teljes megújulását szogáló projekt. A Modinvest Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft. által épített 7,7 milliárd forintos fejlesztésben 1000 négyzetméternyi kültéri medence és több mint 1800 négyzetméternyi beltéri medence, valamint egy 90 méter hosszú csúszda is épül. A városi színház eközben 3,8 milliárd forintból újul meg és restaurálják Szolnok közel 120 éves művésztelepét is. Az új sportcsarnokot is tavaly ősszel adták át a megyeszékhelyen.

 

Új Tisza-hidak épülnek, eléri a várost az M4-es

Mindezt egy jelentős közlekedésfejlesztési csomag szolgálja ki: új Tisza-híd is fog épülni Szolnokon és több más útépítésre, illetve -felújításra is sor kerül. Az M4-es építkezése pedig teljes gyorsforgalmi kapcsolatot biztosít a főváros irányába és dél felé is – emellett itt szintén építenek egy Tisza-hidat (2x2 sávon) – ez utóbbi hídépítés és több más projekt is a Duna Aszfalt Kft. munkájával valósul, illetve valósult meg.

AktuálisútépítésSzolnokDuna Aszfalt Kft.M4-esSwietelsky Magyarország Kft.Modinvest Kft.szállodaberuházás