2024.04.19, Péntek
Rangos elismerést kapott két szolnoki intézmény
Wikipédia

Rangos elismerést kapott két szolnoki intézmény

szolnok.hu

2020.01.23. 15:11

Rangos elismerést kapott a Verseghy Ferenc Könyvtár és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a díjakat január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár adta át az Uránia Nemzeti Filmszínházban megtartott ünnepségen. Csütörtökön Szalay Ferenc polgármester is gratulált a két intézmény vezetőjének a városházán.

Hirdetés

A kultúrának közösségépítő szerepe van, mindehhez Szolnokon modern, a mai igényeknek megfelelő környezet áll rendelkezésre. A közelmúltban épült Agóra szinte egy új városközpontot hozott létre, a könyvtár legutóbb felújított ifjúsági részlege pedig nagyon sok fiatalt vonz az intézménybe. A komoly szakmaiság elismerő címek büszkeséget jelentenek nem csak a könyvtárnak és az Agórának, hanem Szolnoknak is – méltatta a díjazottakat Szalay Ferenc polgármester, aki köszönetet mondott mindkét intézmény vezetőjének és munkatársainak is a kiváló munkáért.

A Verseghy Ferenc Könyvtár Minősített Könyvtár címet kapott, amelyet 5 éven keresztül használhat az intézmény. A díjjal a nyilvános könyvtár magas színvonalú szakmai munkáját ismerték el, kiemelten a felhasználóközpontú szemléletet, a vezetői példamutatást és elkötelezettséget, a minőségi alapszolgáltatásokat a szervezetfejlesztés terén elvégzett példaértékű munkát.

-Megváltoztak az igények, ma már sokkal többféle programot kínál egy könyvtár, mint régen. Ez a változás több látogatót és természetesen gazdagabb programkínálatot, folyamatosan javuló minőségi szolgáltatásokat jelent. Munkatársaim remek munkát végeznek, köszönet nekik, mint ahogy köszönöm a város támogatását is - mondta Gacov Katalin igazgató.

2016 után újra, már második alkalommal kapta meg a három évig használható Minősített Közművelődési Intézmény Címet az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ. Az új épülettel, az Agórával kibővített intézmény 2014. augusztus 30-án megnyitotta kapuit – idézte fel Molnár Lajos Milán.

-Piaci környezetben működünk, nagyon fontos számunkra, hogy minél több embert vonzzanak be rendezvényeink. Igyekszünk a színvonalat folyamatosan emelni, ám ennek alapja, hogy egy nagyszerű, kiválón képzett szakemberekből álló csapattal dolgozunk együtt. Másik fontos szempont, hogy folyamatosan érezzük az önkormányzat támogatását, ami nincs minden településen így. A mostani elismerés is jelzi, hogy jó úton járunk.

AktuálisVerseghy Ferenc KönyvtárAba-Novák Agóra Kulturális KözpontSzolnok