2024.04.19, Péntek
Újabb utcában épültek parkolók a szolnoki Széchenyi lakótelepen

Újabb utcában épültek parkolók a szolnoki Széchenyi lakótelepen

szolnok.hu

2020.01.22. 16:58

A Malom úton élők mától húsz új parkolót használhatnak, korábban itt már épült tizennégy.

Hirdetés

Míg a Széchenyi lakótelep építésének idején alig akadt gépjármű a parkolókban, hosszú évek óta helyhiánnyal küzdenek az ott élők. Egy család nem ritkán két autót is fenntart, a tízemeletes házsorok között a mintegy húszezres városrészben bizony egyre nagyobb kihívás üres parkolót találni. Örömhír, hogy a városrész önkormányzati képviselője, Tasnádi Zoltán új parkolóhelyek elkészüléséről számolt be.

A lakossági és önkormányzati képviselői jelzésekre is reagálva az önkormányzat a rendelkezésre álló hely függvényében már tavaly elkezdte az új parkolók építését. A Hild Viktor úton tavaly év végén 44 új parkolóhelyet adtak át, a Botár Imre úton pedig harminc készül el hamarosan. Lits László, a Városüzemeltetési Kft. vezetője hozzátette, ezek mellett már a Karczag L. – Czakó E. úti új parkolókra is készülnek a tervek.

 

Összegezve elmondható, hogy fejlesztések során megépülő közel 150 új parkolóhely kialakításával az elmúlt évtizedek legjelentősebb parkolóépítése kezdődött meg az elmúlt években a lakótelepen, és a beruházások idén is folytatódnak.

AktuálisSzolnokparkoló