2024.04.19, Péntek
Közösségfejlesztés a kultúra eszközeivel

Közösségfejlesztés a kultúra eszközeivel

szolnok.hu

2020.02.20. 15:02

Az „Egy OK.-kal több SzolnOK.! – Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” című projekt részeként tartottak konferenciát csütörtökön, melynek célja Szolnok Kulturális Koncepciója aktuális tervezési szakaszának bemutatása volt.

Hirdetés

A szervező CLLDSzolnOK Helyi Akciócsoport a város önkormányzatával együttműködve a rendezvényen lehetőséget biztosított a helyi szereplők számára, hogy véleményükkel, javaslataikkal hozzájáruljanak a város kulturális és ezzel együtt közösségi fejlődéséhez.

Kertészné Bokor Zsuzsanna, a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt., szakmai vezetője a szolnoki CLLD tapasztalatok ismertette, majd „Kultúra, közösség, településfejlesztés - A kulturális stratégia szerepe a város jövőjének formálásában” címmel Beke Márton, a Közös Pontok Közösség- és Településfejlesztő Műhely ügyvezetője tartott előadást

Szolnoki kulturális pillanatkép volt a címe Tapasztó Ildikó, az SZMJV Oktatási, Kulturális és Sport Osztálya vezetője előadásának, melyben elhangzott, hogy a város közművelődési célú eseményeinek száma 2018-ban meghaladta az ötezret, a résztvevők száma pedig a 717 ezret.

A kulturális koncepció közösségi tervezésnek folyamatáról a HROD Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ vezető szakértője, Dóri Éva és Ditzendy Károly Arisztid igazgató szólt, majd műhelymunka következett három szekcióban: 1. Szereplők és szerepek a város kulturális életében 2. A kulturális koncepció, a stratégiai tervezés fő témái, területei 3. Szolnok kulturális életének fontos kérdései, kihívásai.

AktuálisSzolnok