2024.04.24, Szerda
Játszótérrel és kutyás stranddal is bővül a szolnoki szabadstrand
szolnok.hu

Játszótérrel és kutyás stranddal is bővül a szolnoki szabadstrand

szolnok.hu

2020.07.19. 11:13

Tavaly nyáron a szolnoki közösségi élet és turizmus egyik legjelentősebb elvárása valósulhatott meg a Tisza folyó bal partján a szabadstrand megnyitásával. A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával idén 100 millió forintból tovább fejlesztik a szabadstrandot.

Hirdetés

A szolnokiak sokéves vágya teljesült a szabadstrand kialakításával, tízezrek látogattak ki, hogy fürdőzzenek a Tiszában. A kormányzati támogatásnak köszönhetően az eddigieknél is komfortosabb lesz a strand, számos újonnan megvalósuló kényelmi támogatás jelent majd vonzerőt a kilátogatóknak – mondta el a helyszíni bejáráson Fejér Andor alpolgármester.

Lits László, a strandot kialakító és üzemeltető Szolnoki Városüzemeltetési Kft. vezetője a készülő játszóteret is bemutatta, amely elmondása szerint pár nap múlva elkészül, és úgy alakították ki, hogy egészen kicsi és nagyobb gyerekek is használhassák. A strand nyitása a vízszinttől és járványhelyzettől függően július végén, augusztus elején várható.

Az első üzemeltetési szezon várakozáson felül teljesített, a látogatók száma jelentősen meghaladta a tervezettet, ezért volt szükséges a strand fejlesztése. Figyelembe vették a látogatók javaslatait is (pl.: büfék ill., kerékpártárolók számának folyamatos növelése, freewifi stb.).  Gyakorlatilag minden infrastruktúrát mobil kivitelben alakítottak ki, így a befektetett forrás hosszú éveken keresztül szolgálhatja majd a strand működését.

Elhangzott, hogy az eddigiekhez képes további két öltözőt telepítenek, növelik a strandőrhelyek számát, két büfékonténert helyeznek ki, a játszótér mellett strandröplabda-pályát alakítanak ki, és felújítják a sportpályát is. Megtörténik a zöld felületek rekonstrukciója, bója és felúszó kötélsor telepítése. Az egyik legjobban várt elem a kutyás strand létrehozása.

A strandra rengetegen érkeztek volna kajakkal, csónakokkal is, azonban ez az első szezonban nem volt megoldható. A tervezett mobil úszó stég, amely feladat a vízbejutás megkönnyítése,  megoldja ezt a problémát is, így a strand szolgáltatásai már a víz felől is elérhetőek lesznek.  Új padokat, kerékpártárolókat helyeznek ki növelik a napernyők számát. Fejlesztik továbbá az elektromos infrastruktúrát, hiszen a büfék, hangosítók, freewifi, valamint szaniter konténerek energiaellátásához elengedhetetlen annak megfelelő kiépítése, fejlesztése.

AktuálisSzolnokszolnoki szabadstrand