2024.04.25, Csütörtök
Októberben nyit a szolnoki MÁV Strand
szolnok.hu

Októberben nyit a szolnoki MÁV Strand

szolnok.hu

2020.07.12. 13:32

Már elindult a fürdő vizének gyógyvízzé minősítése is.

Hirdetés

Eldőlt, hogy a szükséges hatósági eljárások végén mikor nyithat meg a nagyközönség előtt a MÁV Strand néven ismert, teljes egészében felújított és modernizált strandfürdő. A nyitásig hátralévő feladatokról Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. igazgatója beszélt.

- Városunk önkormányzata a Sportcentrumot bízta meg a Véső úti sporttelep és strand üzemeltetésével. Ez a nagyszerű feladat egyben hatalmas kihívás is, igyekszünk kellően felkészülni azokra a kihívásokra, amit egy strand működtetése jelent – mondta az igazgató.

- Természetesen mindenkit a nyitás időpontja érdekel, ami a meleg nyári napokban teljesen természetes. Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány megnehezített, lehetetlenné tett több olyan munkát és hatósági eljárást, ami nélkülözhetetlen a nyitáshoz, az engedélyek beszerzéséhez.

 

- A nyitás előtti utolsó hatósági eljárás a terheléses próbaüzem, amikor a száz százalékosan kész fürdőben, a medencékben fürdőzőkkel kell még zárt kapuk mögött működnünk. A hatóság többször vesz vízmintát mindegyik medencéből, s ha az utolsó is rendben lesz, akkor felelünk meg minden előírásnak. A terheléses próbaüzem szeptember 1-én kezdődik, ha ott minden értéket rendben találnak, akkor az úszómedence téliesítését követően az október 23-i hosszú hétvégétől látogathatják immár a szolnokiak a megújult strandot.

Rózsa József beszélt arról is, hogy az egykori Kék-fehér néven ismert étterem is elkészült, ennek nem csupán a strandot kell majd nyári időszakban kiszolgálnia, a tervek szerint egész évben nyitva lesz majd a régi-új vendéglátóhely.

AktuálisMÁV StrandSzolnok