2024.04.24, Szerda
Új idősek napközi otthonának építését támogató projekt indul Mezőtúron
mezotur.hu

Új idősek napközi otthonának építését támogató projekt indul Mezőtúron

mezotur.hu

2020.07.14. 07:46

A Fóti utca 168. szám alatti önkormányzati tulajdonban álló ingatlanon egy, a kor igényeit kiszolgáló, új idősek napközi ellátását biztosító épület épül.

Hirdetés

Mezőtúr Város Önkormányzata által benyújtásra került „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése Mezőtúron” elnevezésű TOP-4.2.1-15-JN1-2019-00029 azonosítószámú pályázata bruttó 166 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült a település szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése érdekében. A Támogatási Szerződés az aláírást követően 2020. június 17-én lépett hatályba.

 

Mezőtúr Város Önkormányzata kötelező szociális alapszolgáltatásainak jelentős részét – így az idősek nappali ellátásának teljes körű ellátását is- a Berettyó-Körös Többcélú Társulás közreműködésével biztosítja több telephelyen. A városban erőteljes demográfiai öregedés figyelhető meg, mely az önkormányzat által kötelezően biztosítandó szociális alapszolgáltatásban ellátott idős emberek számának emelkedésével jár, ennek köszönhetően a telephelyek maximális kapacitáson működnek.

Jelen projekt keretében a Fóti utca 168. szám alatti önkormányzati tulajdonban álló ingatlanon egy, a kor igényeit kiszolgáló, új idősek napközi ellátását biztosító épület épül. A fejlesztéssel számos hiányfunkció pótlásra kerül, illetve a foglalkoztatásokhoz a multifunkcionális tér is rendelkezésre fog állni mind a fizikai, mind a mentális egészséget támogató szabadidő eltöltés terén.

A napközi étkeztetés biztosításához, melegítő konyhát is kap az épület, tekintettel arra, hogy a nappali ellátással összhangban az étkeztetést is szükséges biztosítani, különös tekintettel a magasabb szükségletű személyekre.

Az udvar zöld területének megőrzése és rendezése mellett, a támogatott fejlesztés keretében, az épület berendezései, valamint egy mikrobusz is beszerzésre kerül, melyek nélkülözhetetlenek az időskorúak nappali ellátásának magas színvonalú biztosításához.

Jelenleg a projekt előkészítési fázisban van, elkészültek az új épület engedélyes és kiviteli tervdokumentációi, melyek a projekt sikeres megvalósítását alapozzák meg.

Aktuálismezőtúr