2024.04.19, Péntek
Hízik a hó a szolnoki szánkódombon
szolnok.hu

Hízik a hó a szolnoki szánkódombon

szolnok.hu

2021.01.15. 16:07

A Várkonyi téren élők és az arra járók pénteken soha nem tapasztalt látványra ébredtek, reggel óta hóágyú zúdítja a havat a szánkódombokra, amelyek a tél ellenére is régen láttak hótakarót, és még régebben siklott le rajtuk szánkó. A tervek szerint a nagyteljesítményű hóágyú segítségével 5-10 cm vastagságban borítják be a területet hóval az NHSZ-nek köszönhetően.

Hirdetés

- Nagyon kevés idén is a hó, pedig az igazi télhez hozzátartozna a szánkózás, ezért döntöttünk úgy, hogy egy hóágyúval megteremtjük ennek a lehetőségét. Reméljük, hogy örömmel fogadják kicsik és nagyok a kezdeményezést, különösen most, amikor szűkültek a kikapcsolódási lehetőségek. Szabad levegőn, szép környezetben jól jön egy kis testmozgás, azonban arra kérek mindenkit, hogy viseljenek maszkot és tartsák be az 1-1,5 méter távolságot!

Lits László, az NHSZ vezetője elmondta, a teljes terület várhatóan 3 nap alatt készül el az időjárás függvényében, azonban a pálya egyes részei várhatóan már hétvégén használhatóak lesznek. Mivel a munkálatok egy része az éjszakai órákban történik, ezúton is kérik a környéken élők megértését és türelmét az esetleges nagyobb zajhatások miatt.

Köszönet illeti az eplényi Hómenők Kft. szakértő közreműködését a kivitelezésében és az összefogást, mely segítségével megvalósulhat a szánkópálya!

FONTOS:

- a hóágyút megközelíteni TILOS!

- a pályát mindenki saját felelősségére használhatja.

- A koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében szükséges az 1 – 1,5 méter távolság betartása a szánkópályán is, illetve javasoljuk a maszk használatát, melyet a helyszínen is térítésmentesen biztosítanak a hétvége folyamán.

Aktuálisszánkódomb