Aktuális

ÁNTSZ: az influenza elleni védőoltást érdemes még decemberben beadatni

2015.12.10

20. Nagykarácsonyi Téli Programok

2015.12.03

Adventi programok Szolnokon

2015.12.01

Izotóp diagnosztikai laboratóriumot avattak Szolnokon

2015.11.20

Jónak lenni jó! - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot támogatja idén a közmédia adománygyűjtő kampánya

2015.11.17

Áder János: a klímaváltozás negatív hatásai érintik a mezőgazdasági termelést

2015.11.11

Egészségügyért felelős államtitkár: a valós betegigényekhez kell igazítani az ellátást

2015.10.19

Változtatni kell az egészségügyi rendszeren, a valós betegigényekhez kell igazítani az ellátást - hangsúlyozta a kijelölt egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek adott interjújában.

Átfogó felkészítést kapnak a katonák, mielőtt a határra mennének

2015.10.05

A Szolnok Tv új stúdiójában, világszínvonalú fejlesztések

2015.10.04

Új helyre, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ANKK épületének 2. emeletére költözik a Szolnok Televízió. Az új stúdió a most beépített technikával Magyarország és Közép-Európa egyik legmodernebb televízióinak egyike lesz. 

Szeptemberig több magyar turista járt Horvátországban, mint tavaly egész évben

2015.09.07

Augusztus végéig több magyar turista járt Horvátországban, mint tavaly egész évben, és a növekedés üteme alapján év végéig a látogatók száma megközelítheti az elmúlt 20 év rekordját.

Augusztus 20-án tartották Lajosmizsén a szennyvízprojekt zárórendezvényét

2015.08.24

Lajosmizsén az eddig csatornázatlan területek a korszerű szennyvízelvezetés részévé váltak és az egész város zöldebb, élhetőbb lett.

Év végéig 200 milliárd forintot fizetnek ki a gazdáknak

2015.12.04

Biztonságban az ünnepek alatt

2015.12.02

Kiadták a figyelmeztetést: ónos eső, havazás és havas eső jön

2015.11.26

Új módszereket és minőséget vezetnek be az iskolai testnevelésben

2015.11.17

Készülnek a kemény télre

2015.11.16

Megújult és bővült a Jászfényszarui Gondozási Központ

2015.11.11

A KDNP üdvözli a kormány szándékát Pest megye önálló régióvá minősítéséről

2015.10.15

Az állami földek eladása ellen demonstráltak ellenzéki pártok a Kossuth téren

2015.10.05

Az állami termőföldek eladása ellen demonstráltak az LMP kezdeményezésére az ellenzéki pártok a Kossuth téren, hétfőn kora este.      A néhányszáz tiltakozó részvételével zajló eseményen felszólalt a kezdeményező párt mellett az MSZP, a Jobbik, a PM politikusa, az Élőlánc elnökségi tagja, valamint Ángyán József korábbi fideszes agrárállamtitkár.      Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője, a fenntartható fejlődés bizottságának elnöke szerint a Fidesz-kormány a szakadék felé viszi az országot, és - mint fogalmazott - a politikai hatalmat gazdasági hatalommá átjátszva bűnt követnek el azok, akik eladják a termőföldet, meglopva ezzel az egész társadalmat.      A politikus az ellenzéki szerep újragondolását sürgette, a részvételi demokrácia eszközével az emberek bevonását az országban zajló folyamatok megállításába.      Magyar Zoltán, a mezőgazdasági bizottság jobbikos alelnöke hazugságnak nevezett minden olyan érvet, amelyet a kormányzat a földeladás indokaként sorakoztat fel. Mint mondta, föl kell lépni a Fidesz arroganciája, földéhsége ellen, és szerinte akár fizikai erővel is meg kell akadályozni, hogy a földárverések sikeresek legyenek.      Beke Károly, az MSZP elnökségi tagja csillapíthatatlannak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök éhségét. Kijelentette: bűnszervezetszerűen nyúl le a kormányzat több száz hektárnyi földet, hogy odaadja a sajátjainak.      Szabó Rebeka, a PM elnökségi tagja úgy fogalmazott: Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ma már egy bábszerepre is alkalmatlan, így nincs a gazdáknak képviselete a kormányban. A Fidesz agrárpolitikája pedig azt üzeni nekik: "haljatok meg!" - fogalmazott.      "Nem erről volt szó" - jelentette ki Ángyán József, aki szerint felhatalmazás nélkül adják el a stratégiai nemzeti vagyont, ezért erkölcstelennek és alkotmányellenesnek minősítette a folyamatot. Bírálta, hogy a tőkeerő fogja eldönteni, kié lesz ez a vagyon.      A Kossuth térre néhányan nemzeti színű zászlóval érkeztek, mások transzparensekkel. Ezeken a többi közt az szerepelt: "Nem hagyjuk kilopni a földet a gyerekeink alól!", "Földprivatizáció = földrablás", vagy "A termőföld Magyarország utolsó közös vagyona".     Hétfőn délután országszerte tizenkét helyszínen - Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten - szervezett forgalomlassító demonstrációkat az LMP.

A Szolnok Tv új stúdiójában, világszínvonalú fejlesztések

2015.10.04

Új helyre, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ANKK épületének 2. emeletére költözik a Szolnok Televízió. Az új stúdió a most beépített technikával Magyarország és Közép-Európa egyik legmodernebb televízióinak egyike lesz. 

Júliusban nőtt a német ipari termelés

2015.09.07