Aktuális

Egy tonna élelmiszert osztanak szét Szolnokon

2017.11.29

Péntek délutántól vasárnap estig a Tescónál gyűjtötték a tartós élelmiszereket, melyeket a civil szervezet december 17-én a hozzá beregisztrált közel ötszáz rászoruló családnak oszt ki. Dr. Molnár Beáta, a Contact elnöke szerint megközelítőleg 1000 kg élelmiszert sikerült össze­gyűjteniük.

A 23. Kelet-Nyugat All Star Gálát rendezik meg szombaton

2017.11.28

A közönség internetes szavazatai alapján a Kelet válogatottjának kezdő ötösében helyet kap Kendrick Perry és Vojvoda Dávid a Szolnoki Olaj csapatából, míg az edzők szintén Szolnokról kerülnek ki, Dragan Aleksic és Jakab Máté lesznek.

Korniss Péter fotográfus tárlatvezetése Jászoknak

2017.11.28

Megnyílt a 80 éves Korniss Péter fotográfus életmű-kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában (Budavári Palota, C. épület).

Újévköszöntő tánckoncertet ad a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

2017.11.27

Hetedik alkalommal köszönti tánckoncerttel az újévet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar január 13-án a Tisza-parti város sportcsarnokában, ezúttal a Magyar Állami Népi Együttessel közösen.

A HeatVentors lett Európa legjobb energia startupja

2017.11.27

Újabb magyar startup írta be a nevét a nemzetközi versenyek győztesei közé. A HeatVentors a Budapesten rendezett InnoEnergy PowerUp! döntőjében szerezte meg az első helyet.

Cserkeszőlőn 37 éves szennyvíztelep újul meg

2017.11.25

Nettó 4,6 milliárd forintból fejlesztik Solt, Cserkeszőlő, Heves és Tiszabő csatornahálózatát és szennyvíztisztító telepét – derült ki az uniós közbeszerzések honlapjáról. A Nemzeti Fejlesztési Programiroda által kiírt beruházást az A-Híd Zrt., Híd Zrt., G-Híd Zrt. alkotta konzorcium kivitelezi.

Szuperül érezték magukat a kicsik a robotos közlekedési napon Karcagon

2017.11.24

Robotos közlekedési napot tartott csütörtökön a Városi Sportcsarnokban a Györffy István Katolikus Általános Iskola 1-2. osztályosai számára a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága.

Közeleg a tél - erre figyeljünk!

2017.11.24

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a téli útüzemeltetési feladatokat az előre meghatározott Téli hóeltakarítási, síkosságmentesítési útüzemeltetési terv alapján végzi. Az előre tervezett útvonalakon fontossági sorrendben végzik a síkosságmentesítést.

Javult a védképesség a Közép-Tiszán

2017.11.23

A KÖTIVIZIG területén közvetlen védbiztonságot veszélyeztető hiányosság továbbra sincs, a fejlesztéseknek és a hatékony fenntartási munkálatoknak köszönhetően mind az ár- és belvízvédelmi művek, mind a vízpótló- és vízszétosztó létesítmények állapota javult az elmúlt egy évben.

Másfél év múlva készülhet el a kerékpárút Poroszló és Tiszafüred között

2017.11.23

A Poroszló és Tiszafüred közötti 9 kilométeres szakasz építése tavasszal indul, a tervek szerint 2019 nyarára készül el, menetesítve a bicikliseket a 33-as út veszélyeitől. A projektben 273 méter hosszú, konzolos tartószerkezeten nyugvó átkelőt építenek.

Még több, akár kétszámjegyű kedvezmény decembertől az e-vonatjegyekre

2017.11.22

Az intézkedéscsomag eredményeként az automatás vásárlások öt, az otthon nyomtatott vagy mobileszközön bemutatott menetjegyek tíz százalékkal lesznek olcsóbbak a decemberi menetrendváltástól.

Újabb rangos elismeréseket kapott Szolnok városa

2017.11.21

A város ismertebb rendezvényei, állandó látványosságai jobban az országos érdeklődés körforgásába kerüljenek, létrehozták a városmarketing osztályt, amelynek szakmai kompetenciáját máris számos díj és elismerés jelzi.

Négymilliárd forintért megújul a szolnoki Véső úti sporttelep

2017.11.21

A lelátók vasbeton karéjának feltörésével megkezdődött Szolnokon régi MÁV-sporttelep bontása, hogy helyén 527 millió forintos kormányzati támogatásból egy új atlétikai centrum épüljön.

Megújult a Községháza Cibakházán

2017.11.20

A külcsín mellett azonban legalább olyan fontos, hogy az épület energetikai mutatói is jelentősen javultak, hiszen a felújítás része volt a teljes hőszigetelés és fűtéskorszerűsítés is.

Szolnok lett az egyik Legvirágosabb úti cél 2017-ben

2017.11.20

Kisújszállás pedig Arany Rózsa díjban részesült.

Szerdától nagyobb, téli terhelésre készül a közútkezelő

2017.11.29

Szerdától beköszönthet a valódi tél, vasárnapig több megyében jelentős mennyiségű hó eshet. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerda reggeltől az ország szinte teljes területén hármas téli készültségi fokozatot rendel el.

Az új mentőautók érkezésével javul az ellátás biztonsága Szolnokon

2017.11.28

Két új mentőautót adtak át Szolnokon hétfőn délelőtt, a járművek érkezésével teljesen megújult a Szolnoki Mentőállomás eset és rohamkocsi járműparkja.

Karcagon is működik majd az Anyák háza program

2017.11.28

Jövő év végétől öt Anyák háza működhet az országban; a program célja, hogy a budapesti és a vidéki gyermekkórházakban, gyermekosztályokon a szülő végig beteg gyermeke mellett maradhasson, méltó körülmények között.

Bűnmegelőzési tanácsok az adventi időszakra

2017.11.27

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az év végi ünnepek közeledtével helyszíni sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a bűn- és a baleset-megelőzés fontosságára.

Szakmai napot szervezek a jászsági jegyzőknek

2017.11.27

2018. január 1. ismét jelentős változásokat hoz a helyi önkormányzatok életében. Az új évben hatályba lépő legfontosabb jogszabályi rendelkezésekről kaptak a megyei jegyzők tájékoztatást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal által szervezett szakmai napon.

Sikeres vállalkozásokért című konferenciát rendeztek Törökszentmiklóson

2017.11.25

A 2014-2020-as időszakban a gazdaságfejlesztés került az uniós források felhasználásának a fókuszpontjába, a rendelkezésre álló 12 ezer milliárd forint 60 százaléka ezt szolgálja.

Tiszagyendán rendezték meg az Európai Mézes Reggeli program idei központi rendezvényét

2017.11.24

Bár több mint kétszeresére - évente fejenként 70 dekagrammra - emelkedett az elmúlt években Magyarországon a mézfogyasztás, még mindig lényegesen elmarad az 1,7 kilogrammos európai uniós átlagtól - mondta a földművelésügyi miniszter pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszagyendán.

A beteg gyerekeken is segíthetnek a szolnoki Adventi Falu látogatói

2017.11.23

Egyetlen nap választ el minket az Adventi Falu megnyitásától, amelyet már nagyon sokan várnak. A város egyik legnépszerűbb rendezvényén estéről-estére megtelik a Kossuth tér, s ezúttal a gyermekek örömére mesevilággal is bővül a látnivalók köre. A részletekről Szalay Ferenc polgármester és Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője tartott sajtótájékoztatót.

Állásbörze Szolnokon

2017.11.23

Az Európai Munkáltatói Hét programsorozathoz kapcsolódva állásbörzére várta a Szolnoki Járási Hivatal a munkaerőpiac szereplőit, a munkavállalókat és a munkaadókat az Aba-Novák Agóra Kulturális Központba.

Előzetesben vannak a több megyére kiterjedő sorozatbetörések gyanúsítottjai

2017.11.22

Az eddigi adatok szerint 12 megye 30 településén törtek be kertvárosi családi házakba, ahonnan aranyórát, ékszert, készpénzt, valutát vittek el - közölte Szintai Zoltán rendőr alezredes, Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnügyi osztályvezető kedden Szolnokon.

A vb-re való kijutás a célja a férfi kosarasoknak

2017.11.22

Az eddigi évek munkája alapján Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány a fehérvári Keller Ákost nevezte ki a férfi kosárlabda-válogatott csapatkapitányának a világbajnoki selejtezők előtt.

A tavalyinál súlyosabb influenzajárványra kell számítani

2017.11.21

A jelenlegi légúti megbetegedéseket még nem az influenza okozza, mivel az általában december végén jelenik meg. Vagyis még mindenki időben beoltathatja magát, mivel a védettség kialakulásához, mintegy két hét szükséges.

Nyílt Napokat szervez a szolnoki Gazdálkodási Kar

2017.11.20

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara Nyílt napra várja november 22-i és december 6-i napokon az érdeklődő középiskolásokat és szüleiket.

Átadták a Jászberényi Járási Ügyészség új székházát

2017.11.20

A jászberényi új épület lehetővé teszi az eddig jellemző magas színvonalú szakmai munka további folytatását.

Kvasz Andrásra emlékeztek a szolnoki Helikopterbázison

2017.11.19

Kvasz András méltó példakép a Szolnokon tanuló, katonai pályafutásukat kezdő honvédtiszt-jelöltek számára.