2024.04.19, Péntek

Két- és félmilliárd forintos közlekedési fejlesztés indul Szolnokon

szolnok.hu, mti

2016.08.15. 14:20

Szolnok város közgyűlése egy fontos, jelentős beruházás elkezdéséről döntött augusztus 15-i soron kívüli közgyűlésén. A Szolnok városának biztosított uniós (TOP) keretből elsőként a Mester úti beruházás valósulhat meg. Ennek támogatási szerződését a közgyűlést követően alá is írta Szalay Ferenc polgármester.

Hirdetés

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott, „Mester út és környéke közlekedési hálózatának a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló fejlesztése” című pályázatot a kormány 2.640.000.000,- Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 100%-a.

A pályázatnak köszönhetően átépítik és meghosszabbítják a dr. Sebestény Gyula körutat a Mester úti laktanya területén keresztül a Mester útig. Körforgalmi csomópontok épülnek, illetve
a fejlesztés részeként szerkezetileg megújul a dr. Sebestény úti Zagyva-híd.
A hídon kétoldali kerékpárút létesül.

A fejlesztés részeként a területrész lakó-, gazdasági területrésszel bővül, melynek népességmegtartó és javító hatása van, továbbá hatása jelentkezik a munkaerő piaci mobilitást is elősegítő útfejlesztésben (feltáró út, kerékpárút, körforgalmak és a szükséges csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése).

 
A fejlesztéssel érintett helyeken a meglévő buszmegállókat felújítják, illetve az új útvonalon a szükséges helyeken buszmegállókat helyeznek ki. Az úthálózat forgalomcsillapítását a sebesség csökkentésével, gyalogátkelőhelyek, forgalomcsillapító középszigetek építésével, kerékpáros átvezetések kialakításával kell megvalósítani. A Városmajor úttól a Mester útig a közvilágítási hálózatot is kiépítik.

 

A kerékpárút a végcsomópontban csatlakozik a Millér-főcsatorna felé tervezett kerékpárúthoz. A tervezési területen a kerékpárosok, mozgásukban korlátozott és gyengén látó személyek számára az akadálymentesítés biztosított lesz.

forrás: szolnok.hu / mti