2024.04.26, Péntek

Tornaterem épül Jászfelsőszentgyörgyön

kormany.hu

2016.09.29. 11:37

A Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szent György Általános Iskola Tagintézménye telkén épülő új tornaterem nemcsak a mindennapos testnevelésre, hanem kosárlabdázásra, röplabdázásra, teremfocizásra is alkalmas lesz. A terem alapterülete mintegy 741 m², belmagassága több mint 7 méter és öltözőkkel rendelkezik.

Hirdetés

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében 260 millió forintból épülő tornaterem alapkövét tették le szeptember 28-án, Jászfelsőszentgyörgyön. Az új létesítményt várhatóan már jövőre birtokba vehetik a diákok.

 

Bejáratának kialakítása lehetővé teszi majd az oktatási időn túli használatot és az önálló megközelítést, így a település polgárai a létesítményt sport- és egyéb programok megrendezésére is igénybe vehetik.

 

Boros Anita helyettes államtitkár beszédében kiemelte: „Az állami támogatások által nyújtott lehetőségek kihasználásával – sok más település mellett – Jászfelsőszentgyörgyön is hozzájárulhatunk a köznevelési létesítmények korszerűsítésén keresztül a helyi fiatalok egészséges szellemi és testi fejlődéséhez.”

 

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda épül és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg teljes egészében hazai költségvetési forrásból. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a jászfelsőszentgyörgyi beruházás mellett Tiszabőn tornaterem, Abádszalókon és Törökszentmiklóson pedig tanuszoda épül.