2024.04.20, Szombat

Újabb 6 km felújított út halad Jászberény - Budapest között

internet.kozut.hu

2016.09.30. 11:16

Átadták a 31-es Budapest-Jászberény-Dormánd másodrendű főút felújított, Tápiószecső és Szentmártonkáta közötti szakaszát szeptember 29-én. A beruházás több mint 6 kilométer hosszan, mintegy 708 millió forint hazai forrásból valósult meg.

Hirdetés

A felújításokban érintett térségek elérhetősége javul, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújított utak legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést.

 

A Komplex útfelújítási programban 2016-ban 69 milliárd forintból országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg. A Pest megyei fejlesztések több mint 20 kilométernyi útszakasz helyreállítását eredményezik mintegy 3,3 milliárd forintból.

 

A 31-es főúton elvégzett munkálatok a szükséges vastagságú megerősítő aszfaltréteg terítésén túl helyenként új pályaszerkezet építésére, az autóbuszmegállók és öblök felújítására, peronok létesítésére, az árkok, padkák és átereszek javítására is kiterjedtek.

Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: „A Magyar Közút akár 100 milliárd forintot is fordíthat a 2017-ben elvégzendő felújítási munkákra. Az előzetes projektlista szerint jövőre az autópályáktól az alsóbbrendű utakig összesen 850 kilométernyi szakasz újulhat meg országszerte. Pest megye duplázhat az idei adatokhoz képest, mintegy 42 km útszakasz rendbetétele tervezett 6,45 milliárd forint becsült értékben. A 2017-es javaslatban szerepel a 31. sz. főúton megkezdett munkák folytatása is Tápiószecsőtől Súlysáp felé, újabb 3,2 kilométeren.”