2024.04.24, Szerda

Innovatív szabadidőpark épül Szolnokon

szolnok.hu

2016.10.06. 12:42

A beruházást az Auchan áruház csaknem 1 milió 300 ezer forinttal támogatja. Az összeget szimbolikusan a szolidaritás napján adták át a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálatnak.

Hirdetés

Egyelőre még nincs nyoma a jövőbeni beruházásnak, de a munka hamarosan elkezdődik a Malom út végén. Ezen a területen épül majd az innovatív szabadidőpark. 

 

Az Auchan pályázatán keresztül a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat fogja megépíteni a parkot és később üzemeltetni is a város segítségével. A Széchenyi Tanodával szemben egy 300 négyzetméteres családbarát park épül. - mondta Tasnádi Zoltán a térség önkormányzati képviselője. 

 

A panelházak között fekszik majd a park, ahol olyan közösségi teret hoznak létre, ahová különböző utcai játékokat, színpadot építenek valamint lehetőséget adnak iskoláknak arra, hogy környezetismeret tanórákat tartsanak. 

 

Egy komplett pedagógiai program valósul meg ebben a szabadidőparkban. Két ütemben valósítjuk meg a projektet: 2017 januárjától egészen október 31-ig, először egy játszótér funkciót alakítunk ki, ami nem sima játszótér, hanem az ép és a fogyatékos gyermekek esélyegyenlőségét szolgálja. - Molnár Beáta, a Civil Információs Centrum megyei vezetője. 

 

Második ütemben alakítják ki a szabadidőparkot, szalonnasütővel, színpaddal és egy botanikus kerttel. 

 

A fő filozófiánk az volt, hogy javítsunk az emberek életminőségét, környezetét lehetőleg olyan helyen, ami azért problémásabbnak mondható, pontosan azért, hogy az ott élő embereknek a felelősségvállalását erősítsük, a közösségtudatát javítsuk, lehetőségekhez képes az életminőségüket is jobbá tegyük. - mondta Hajdú Zsolt az Auchan szolnoki áruházának igazgatója. 

 

Az Auchan számára fontos, hogy támogassa a helyi közösségeket - mondta a szolnoki áruház igazgatója. Hajdú Zsolt kiemelte, hogy a 20 éves fennállását ünneplő Auchan az Ifjúságért Alapítvány idén összesen 170.000 euróval segíti 20 szervezet munkáját. Ebből jutott támogatás Szolnokra is.