2024.04.20, Szombat

Felújítanák a kikötőt és az orvosi rendelőt Tiszaszőlősön

tiszatoradio.hu, tiszato.com

2016.11.15. 10:53

A Tisza parti község több száz millió forint értékben nyújtott be pályázatokat idén.

Hirdetés

Felújítanák a kikötőt, az orvosi rendelőt és a védőnői szolgálatot, kialakítanának egy szociális konyhát, valamint egy tájházat Tiszaszőlősön.

 

Mintegy 120 millió forintból alakítanának ki egy 300 adagos szociális konyhát, ez az önkormányzati intézményeket látná el.

Felújítanák és bővítenék a háziorvosi rendelőt, tekintettel arra, hogy a településen nincs prevenciós hely, ahol pl.: tüdőszűrést lehetne tartani, akár figyelem felhívásra, oktatásra használni.

Tiszaszőlős csapadék- és belvízproblémája régóta megoldásra vár. A pályázati ciklus legnagyobb feladata ennek megoldása lesz, erre közel 300 millió forintot céloztak meg.

Egy kétfogatú tájház kialakítására és a víztorony felújítására is benyújtották terveiket a Településfejlesztési Operatív Programhoz. A leendő tájházban szeretnék bemutatni a község értékeit, a víztornyot, pedig mint műemléket szeretnék megőrizni.

Kerekes András, Tiszaszőlős polgármestere megjegyezte, a pályázatok elbírálását várják. Reményét fejezte ki, hogy egy piac és hűtőház tervei is támogatást nyernek.

GazdaságfelújításTiszaszőlőstájházvíztorony