2024.04.16, Kedd

Átadták a 4-es főút megújult szakaszát Fegyverneken

mti

2016.12.04. 08:18

Fegyvernek-Szapárfalu lakott területét érintő fejlesztésen új zajcsökkentő aszfaltburkolat épült, és megújították a kijelölt gyalogátkelőhelyeket, autóbuszperonokat és -öblöket is.

Hirdetés

Átadták a 4-es főút mintegy 2,2 kilométeres, a komplex útfelújítási programban modernizált szakaszát szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken.

 

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az ünnepségen elmondta: több mint 430 millió forintos beruházás valósult meg, amely hozzájárul a vidéki életminőség javításához. A kormány elhivatott valamennyi fő- és mellékút felújítása iránt a balesetmentes és magas színvonalú közlekedési feltételek biztosítása érdekében.

 

Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója elmondta: ebben az évben 69 milliárd forintból több mint 300 kilométer útburkolat újult meg az országban a Magyar Közút megbízásából, a kormány finanszírozásával. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 3,3 milliárd forintból újult meg a megye több útszakasza csaknem 27,1 kilométer hosszan.

 

A megyében a 4-es számú főút Fegyvernek-Szapárfalu lakott területét érintő korszerűsítése mellett megújult a 46-os os számú Törökszentmiklós-Endrőd-Mezőberény másodrendű főút külterületi szakasza, a 32-es főút Hatvan-Szolnok közötti elsőrendű főút külterületi szakasza, a 44-es számú Kecskemét-Békéscsaba-Gyula elsőrendű főút külterületi szakaszának 44-45-ös számú csomópontja, valamint 4628-as jelű Tiszaföldvár-Mezőtúr összekötő út külterületi szakasza.



 

Gazdaságútépítés4-es főútFegyvernekkomplex útfelújítási program